Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Εκπληκτική η αναπαράσταση της ιστορικής Μάχης της Κλείσοβας στο Μεσολόγγι


Η ιστορική «Μάχη της Κλείσοβας» αναβίωσε σήμερα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Μεσολόγγι. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν το δρώμενο νιώθοντας το κλίμα μιας από τις πιο φονικές μάχες της σύγχρονης πολεμικής ιστορίας.
Η Μάχη της Κλείσοβας έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 1826, λίγες μέρες προν την ηρωική έξοδο, με την ολιγάριθμη φρουρά της νησίδας της Κλείσοβας να καταφέρνει το ακατόρθωτο, αποκρούοντας όλες τις επιθέσεις και τελικά κατανίκησε χιλιάδες Τούρκους και Αιγύπτιους που με αλλεπάλληλες εφόδους προσπαθούσαν χωρίς τύχη να καταλάβουν τη νησίδα, ώστε να καταλάβουν από νότο το πολιορκούμενο Μεσολόγγι.




Ήταν μια ιστορική νίκη που δυστυχώς έμεινε ανεκμετάλλευτη από τη Φρουρά της Πόλης αφού λίγες ημέρες μετά αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την Ηρωική της Έξοδο…

Το γεγονός αυτό τα μέλη του Ομίλου «Λιάρος» αναβίωσαν σήμερα με την συνδρομή εθελοντών, ενώ η  περιγραφή των ιστορικών γεγονότων από τον Γιάννη Μακρή  προσέδωσε μια μοναδική γλαφυρότητα στην εκδήλωση.
Μετά το τέλος του δρώμενου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, καταθέσεις στεφάνων από τον δήμαρχο Μεσολογγίου και εκπροσπώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ενώ τιμές απέδωσε η φιλαρμονική "Δ. Σολωμός".