Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έτοιμοι ξανά για τις κορυφαίες μέρες της Ιερής μας πόλης!

"Προετοιμαστήκαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε για μια απ’ τις σημαντικότερες επετείους της χρονιάς, δουλέψαμε νέα κομμάτια κι εμπλουτίσαμε το ρεπερτόριό μας. Ελέγξαμε ξανά και ξανά στολές, εξοπλισμό και όργανα και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην περήφανη επέτειο με την παρουσία μας και τη μουσική μας συνεισφορά.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας έχει -όπως κάθε χρόνο- ως κορωνίδα τη Μεγάλη Συναυλία της Ορχήστρας Πνευστών του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί της Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 20:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας . Σολίστ στην εκδήλωση θα είναι τρεις φίλοι και συνεργάτες του Συλλόγου, η κ. Πέττα Αλεξάνδρα (κλαρινέτο), ο κ.Βασιλειάδης Βασίλης (τρομπέτα) και ο κ. Μπαμπαράκος Γιώργος (τρομπέτα). Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 19:00 υποδεχόμαστε στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» τον π. Γεώργιο Μεταλληνό σε μια ομιλία με τον τίτλο «Ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία και η συμβολή του Κλήρου». Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η Τετάρτη 5 Απριλίου είναι μια Μεγάλη μέρα για τον Σύλλογο και την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Είναι Ημέρα μνήμης του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών, Αθανασίου Ραζη-Κότσικα. Στις 19:00 θα ξεκινήσει η πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων με αφετηρία το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» με τη συμμετοχή της Μπάντας του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» και του Ομίλου Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ». 
Σας καλούμε να συμμετάσχετε για άλλη μια χρονιά στην πομπή με σεμνότητα τιμώντας με την παρουσία σας τον Αρχηγό και το πλήθος των πολιορκημένων Μεσολογγιτών." τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής "Δ. Σολωμός" για την συνολική συμμετοχή των μελών του στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της ηρωικής Εξόδου.