Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

«Pit-Stop στη Γέφυρα» για ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο οχημάτων (VIDEO)


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο της Πανελλαδικής  Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (18-24/3) και της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας (22/3)  πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη  Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» διήμερη δράση με τίτλο: «Pit-Stop στη Γέφυρα».
Εκεί δίνουν ραντεβού για ένα ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο της κατάστασης των διερχομένων οχημάτων από ειδικούς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας και το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων Ναυπακτίας & Δωρίδος, από κοινού με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία φιλοξενεί την πρωτοβουλία, ενώ η δράση τελεί υπό την ευγενή αρωγή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και της Τροχαίας Ναυπάκτου.



Την  Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου  (από τις 10π.μ. ως τις 5μ.μ.)  οι μηχανικοί-μέλη των σωματείων που θα βρίσκονται στο ανατολικό πάρκινγκ της Γέφυρας (Ρεύμα από Ρίο προς Αντίρριο), αναγνωρίσιμοι από τις ειδικές «μπλούζες» τους, θα προβαίνουν στον έλεγχο των οχημάτων (μέσω ανυψωτήρα και μονάδας ελέγχου καυσαερίων), παραδίδοντας στους οδηγούς έντυπο με τις παρατηρήσεις τους.
Πρόκειται για επίκαιρη δράση, που ευθυγραμμίζεται με το έμπρακτο ενδιαφέρον των φορέων, ο οποίοι παρατηρούν από κοινού τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα της οικονομικής ύφεσης στη συντήρηση των αυτοκινήτων, όπως και των συναφών κινδύνων για την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.
Οι 100 πρώτοι οδηγοί που θα προσέλθουν για έλεγχο, θα λάβουν ως δώρο μία αναμνηστική κούπα από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας.