Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων-Υπηρεσιών και Επιχειρηματικά Οφέλη» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αγρίνιο στις 7 Απριλίου 2017

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, διοργανώνει στις 7 Απριλίου 2017 στο Αγρίνιο,  το σεμινάριο «Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων- Υπηρεσιών και Επιχειρηματικά Οφέλη».
Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα από παρουσιάσεις, παραδείγματα και βιωματικές δραστηριότητες, ο αγρότης-επιχειρηματίας να γνωρίσει τα σύγχρονα δεδομένα, να ενημερωθεί για νέες  καλλιεργητικές μεθόδους που οδηγούν στην παραγωγή ποιοτικών, ανταγωνιστικών προϊόντων και να εξοικειωθεί με τις σύγχρονες πιστοποιήσεις που συνδέονται με τον αγροτικό τομέα.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τις ενέργειες και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν, αν επιλέξουν την πιστοποίηση των προϊόντων-υπηρεσιών τους ως εργαλείο για μια βιώσιμη και αποδοτικότερη αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνοπτικά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:



  • Η πιστοποίηση και η σημασία της
  • Οφέλη από την πιστοποίηση και σύνδεση με την επιχειρηματικότητα
  • Διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις με εφαρμογή στην Ελλάδα
  • Διαδικασία πιστοποίησης
  • Βιωματικό εργαστήριο για τα επιχειρηματικά οφέλη ως αποτέλεσμα της πιστοποίησης
Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση στους αγρότες. Λαμβάνοντας υπόψιν τις καθημερινές απαιτήσεις των αγροτικών εργασιών, την εποχικότητα των καλλιεργειών και τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο των αγροτών και επιχειρήσεων, έχουν σχεδιασθεί σύγχρονα προγράμματα μικρής διάρκειας και προσιτού κόστους, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς ακολουθώντας τις τάσεις του αγροτικού επιχειρείν. Η θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει: Επιχειρηματικό Σχεδιασμό, Διαπραγματεύσεις, Δημιουργία «Επώνυμων» Αγροτικών Προϊόντων, Εμπόριο και Κανάλια Διανομής, Οργάνωση και Διαχείριση Αγροτικών Οργανώσεων, Πιστοποιήσεις και Επιχειρηματικά Οφέλη, Εξαγωγές Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, αλλά και το πλάνο διεξαγωγής τους, μπορείτε να ενημερωθείτε από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» στο τηλέφωνο 210 37.39.126, καθώς και στο  www.excelixi.org.