Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Βραδιά "Αττίκ" με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο "Avande Garde" στο Μεσολόγγι

Το Avant Garde στο Μεσολόγγι, παρουσιάζει το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 22:30 τον Γιώργη Χριστοδούλου ο οποίος έρχεται να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Ο Αττίκ στο Παρίσι ...και άλλες ιστορίες» με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του βιβλίου-cd από τη Μικρή Άρκτο.
Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών 2016 και ταξίδεψε σε πάνω από 20 πόλεις στην Ελλάδα, το Μέγαρο μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και τις όπερες του Καίρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, έρχεται για ένα βράδυ στο Μεσολόγγι, αύριο Σάββατο, όπως αναφέρθηκε.
Τα άγνωστα "χαμένα" τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι, οι ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν, οι έρωτες και η ζωή του ξετυλίγονται στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ενώ στο δεύτερο, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. "Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά", "Πόσο λυπάμαι", "Πάμε σαν άλλοτε", "Ζητάτε να σας πω" και τόσα άλλα, κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία.


Για ποιά γυναίκα γράφτηκε το "Ας ερχόσουν για λίγο", με ποιόν "περίεργο" τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια πριν το ραδιόφωνο, υπήρχε ελαφρύ "επαναστατικό" τραγούδι πριν τον Θεοδωράκη;
Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα απαντώνται στη γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση παράσταση  του Γιώργη Χριστοδούλου, τον οποίο συνοδεύει ο ταλαντούχο, Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.