Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Παράβαση με το "καλημέρα" βεβαιώθηκε στον "Σκλαβενίτη" στο Μεσολόγγι!

Παράβαση βεβαιώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την Πολεοδομία του δήμου Μεσολογγίου στο σούπερ – μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Μεσολόγγι, για τοποθέτηση πινακίδας, στη νότια πρόσοψη του καταστήματος στο Μεσολόγγι.
Ως γνωστό η αλυσίδα λιανεμπορίου «Σκλαβενίτης» απορρόφησε τα καταστήματα «Μαρινόπουλος», μεταξύ των οποίων και αυτό του Μεσολογγίου, το οποίο «ξαναγέμισε» με εμπορεύματα και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, όπως και τα υπόλοιπα του ομίλου.
Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω όταν ξεκίνησε η λειτουργία του καταστήματος της τότε «Carrefour -Μαρινόπουλος Α.Ε.» για να δοθεί άδεια εγκατάστασης υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, λόγω του ότι γειτνίαζε με το Τείχος του Κήπου των Ηρώων που είναι αρχαιολογικός χώρος και η περιμετρική δόμηση σε ακτίνα 100 μ. διέπεται από συγκεκριμένους πολεοδομικούς κανονισμούς.
Έτσι τότε δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του καταστήματος μεταξύ των οποίων – εάν δεν κάνουμε λάθος – ήταν η απαγόρευση τοποθέτησης πινακίδας στο νότιο τμήμα του καταστήματος.
Σήμερα το «Carrefour -Μαρινόπουλος Α.Ε.» έγινε «Σκλαβενίτης» και στην κεντρική πρόσοψη τοποθετήθηκε ήδη η επωνυμία του καταστήματος και οι υπεύθυνοι ξεκίνησαν την τοποθέτηση ακόμη μίας στο νότιο τμήμα.




Έχοντας γνώση της κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει για δεκαετίες την συγκεκριμένη εταιρεία θεωρούμε ότι άμεσα θα προβεί στην αποκαθήλωση της πινακίδας για τον απλούστατο λόγο ότι συνιστά «προσβολή» όχι της αισθητικής αλλά της ιστορίας, αφού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η πινακίδα είναι απόλυτα ευδιάκριτη από τον επισκέπτη - προσκυνητή του Τύμβου των Πεσόντων στην ηρωική έξοδο.