Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Εντυπωσιακή συγκέντρωση Τσίπρα στο Αγρίνιο

Με το σύνθημα "Ήρθε η ώρα της Aριστεράς" να κυριαρχεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε σε μια συγκέντρωση με μεγάλο πλήθος, πάθος και παλμό, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

ο μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, εμπρός για την κυβέρνηση της Αριστεράς" είναι ακόμη ενα σύνθημα που ακούστηκε.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Γαλατάς λέγοντας ότι το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης είναι ότι ο κύβος ερρίφθη απέναντι στην εθελόδουλη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που θα πάει στα αζήτητα της ιστορίας, όπως ανέφερε. Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας , όπως τόνισε, δεν θα μπορούσε να στείλει διαφορετικά μηνύματα με τον πλούτο της γης που υπάρχει αλλά με τα οξυμένα προβλήματα να πνίγουν τον τόπο. "Έχουμε σαφή επίγνωση των δυσκολιών αλλά με τη νωπή λαϊκή εντολή του ελληνικού λαού θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, απέναντι στα ντόπια και ευρωπαϊκά συμφέροντα", τόνισε ο κ. Γαλατάς πριν δώσε τον λόγο στον κ. Τσίπρα.

"Μόνη δύναμη ο λαός"

 

 

Ο κ. Τσίπρας είπε πως "είναι μικρή για να μας φιλοξενήσει αυτή η αίθουσα, σήμερα με την παρουσία και το πείσμα σας δίνεται απάντηση για το αποτέλεσμα που θα έρθει. Το μήνυμα που έλαβα στην Άρτα είναι για την ελπίδα που επιβεβαιώνεται από το κλίμα που βλέπω, καθώς μέρα με την μέρα το ρεύμα γίνεται χείμαρρος ανατροπής με μήνυμα νίκης. Διεκδικούμε να γίνουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά να κάνουμε το βήμα της αυτοδυναμίας. Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την πολιτική του προέλευση, στους αναποφάσιστους, να κάνουν την Ελλάδα δυνατή να δώσουν την αυτοδυναμία της σαρωτικής νίκης στο λαό μας. Το μέλλον ανήκει στους νέους ανθρώπους που τους έστειλε μετανάστες η κυβέρνηση Σαμαρά . Όσο πιο ισχυρή η εντολή τόσο πιο μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε και τόσο πιο πολύ μας λαμβάνουν έξω από τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχος είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και η επιτυχία στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει. "Για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα και να μη μα ς βάλει κανείς τρικλοποδιά από τις δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη χώρα", όπως ανέφερε εξηγώντας ότι "έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μην έχουμε πλειοψηφία ώστε να διαπραγματευτούν μαζί τους, αλλά δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ούτε με αυτούς ούτε με τη Μέρκελ! Δεσμευόμαστε γι’ αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε με τη στήριξή σας. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Το μοναδικό μας στήριγμα γιατί δεν έχουμε μαζί μας τραπεζίτες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ούτε στη ολιγαρχία ούτε στα τζάκια"

"Κινδυνολογούν"

Μένοντας για πολύ ώρα στην αυτοδυναμία εξήγησε ότι δεν σημαίνει ασυδοσία και αλαζονεία, αλλά λογοδοσία και όχι λευκή επιταγή. Τόνισε ότι θα είναι καθημερινά κρινόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας: "Ο κ. Σαμαράς κινδυνολογεί αλλά ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν είμαστε κίνδυνος παρά μόνο για όσους λεηλάτησαν τον λαό. Για τα μεσαία στρώματα είναι ο Σαμαράς ο κίνδυνος. Βγήκε στη δημοσιότητα το mail που δεσμεύει τον κ. Σαμαρά και ο λαός ξέρει τι τον περιμένει σε όλα τα επίπεδα. Αυξήσεις ,όρια συντάξεων και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Κι όλα αυτά ενώ τα μεγάλα ΜΜΕ δεν είπαν τίποτε για τις αποκαλύψεις ότι προσπαθούσαν να αποφύγουν τη Βουλή ως δικτάτορες με ρυθμίσεις για ομαδικές απολύσεις, παίζοντας ξεδιάντροπα με τις δουλειές των ανθρώπων με την κυβέρνηση Σαμαρά να λειτουργεί ως μεσολαβητής. Αν κάνει κανένα λάθος κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν φιρμάνια αλλά στα δικά τους δεν λέει κανένα μεγάλο ΜΜΕ τίποτε!"

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο είναι οι άνεργοι, πάνω από 200 χιλιάδες οι νέοι επιστήμονες που μετανάστευσαν ενώ ζητάνε τώρα να ξανακόψουν μισθούς και συντάξεις. Αλλά όπως ανέφερε: "Ήρθε η ώρα του ελληνικού λαού, μιας πλατιάς λαϊκής ενότητας, να επιστρέψει η ελπίδα στον τόπο μας. Την τελευταία στιγμή ξαναθυμήθηκαν τη μεσαία τάξη και θέλουν να ελαφρύνουν τις δόσεις αλλά πήραν άδεια από την Τρόικα; Το βράδυ της 25ης με την ψήφο του λαού δεν έχει λιτότητα ούτε την άδεια κανενός, ούτε τρόικα αλλά δημοκρατία και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που θα τηρήσουμε".

Τα ΜΜΕ και η "κλεπτοκρατία"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια δέχεται επίθεση από αυτούς που τα κρύβουν καθώς θα φορολογήσει η νέα κυβέρνηση με βάση τις πραγματικές αξίες και όχι την πρώτη κατοικία εκτός από τις υπερπολυτελείς που σήμερα κρύβονται και δεν πληρώνουν. Προανήγγειλε επάνοδο του αφορολόγητου των 12 χιλιάδες ευρώ και προοδευτικότητα της φορολογικής κλίμακας λέγοντας: "Το κόμμα του κ. Σαμαρά είναι το κόμμα του πλούτου που προστατεύει τα συμφέροντα του 1%, αλλά εμείς είμαστε με το 99% του λαού, όχι με την ολιγαρχία. Και να θέλουμε να την αφανίσουμε τη μεσαία τάξη δεν βρίσκουμε τίποτε γιατί την έχει εξολοθρεύσει! Θα μας εμπιστευτεί η μεσαία τάξη γιατί και ελαφρύνσεις θα έχει και δεν θα κινδυνεύσει αντίθετα από την ολιγαρχία, τους λαθρέμπορους. Όχι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις αλλά με μας θα ξανανοίξει λογαριασμούς ο κόσμος! Η κλεπτοκρατική και διαπλεκόμενη οικονομία και το πολιτικό κατεστημένο έριξε την Ελλάδα στα βράχια αλλά εμείς δεν χρωστάμε σε κανένα από αυτούς και δεν εισπράτταμε από τα μαύρα ταμεία ποτέ. Το ερώτημα "που θα βρείτε τα λεφτά" απαντάται με την πολιτική βούληση. Όμως η ευθύνη είναι βαριά και ο δρόμος ανηφορικός καθώς παραλαμβάνουμε μια χώρα, με πολεμική καταστροφή σε καιρό ειρήνης, με σταθερά άνεργους, περίπου 6 εκατομμύρια να ζουν υπό απειλή φτώχειας με πρώτη προτεραιότητα την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης" Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε κατώτατο μισθός στα 751 ευρώ για όλους, αποκατάσταση της 13ης σύνταξης για τους κάτω από 700 ευρώ, ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λέγοντας ότι αυτοί που ήρθαν στο όνομα της Ευρώπης μας έκαναν χώρα τριτοκοσμική που άνθρωποι πεθαίνουν από κρύο κι από πείνα.

Στη συνέχεια βεβαίωσε τήρηση των θεσμικών υποχρεώσεων αλλά όχι των πολιτικών δεσμεύσεις στους δανειστές για λιτότητα, όπως είπε, για μια μεγάλη αλλαγή που όλη η Ευρώπη έχει ανάγκη και μας παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς δεν είμαστε απειλή αλλά ελπίδα. "Είμαστε η ίδια η Ευρώπη που αλλάζει γιατί οι θέσεις μας είναι ρεαλιστικές και ο λαός θα φέρει την αλλαγή. Podemos θα πει μπορούμε" απάντησε στο σύνθημα που ακούστηκε, "ΣΥΡΙΖΑ, Podemos, Venceremos"!

Σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους ανέφερε ότι με τόσο χρέος δεν υπάρχει βιώσιμη λύση αλλά ούτε και η δυνατότητα να δανειστούμε από τις αγορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή της διεκδίκησης με ασφάλεια, όχι για να δοκιμάσουμε όπλα, όπως ανέφερε, αλλά για να βρούμε λύση οριστική στο πρόβλημα της υπερχρέωσης που είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Με ποιο ηθικό δικαίωμα αρνούνται να δώσει η Γερμανία αυτό που της έδωσαν το 1951, αναρωτήθηκε. "Δεν ζητάμε νέα δάνεια αλλά δυνατότητα συνεννόησης χωρίς δημόσιο χρέος και πολιτικές που ισοπεδώνουν την κοινωνική συνοχή. Δεν ζητάμε να γυρίσουμε πίσω στο 2009 γιατί εκεί είναι οι αιτίες όπως η αναξιοκρατία".

Αναφορές στην ύπαιθρο και το νομό

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ύπαιθρο και την Αιτωλοακαρνανία τόνισε: "Προτεραιότητα μας οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, καθώς η ανατροπή θα έρθει από την ύπαιθρο, να μου το θυμηθείτε. Θα τρίβουν τα μάτια τους καθώς δεν θα το περιμένουν. Οι δεσμεύσεις μας είναι η τράπεζα ειδικού σκοπού για τους αγρότες, η ενίσχυση της εφαρμοσμένης έρευνας, η καταγραφή της αναξιοποίητης αγροτικής γης, η εξυγίανση αγροτικών συνεταιρισμών για παραγωγικό προσανατολισμό. Τα τρία μεγάλα φράγματα θα παραμείνουν στο κράτος και όχι στο ΤΑΙΠΕΔ, ο ΓΟΕΒ θα επαναλειτουργήσει και η λιμνοθάλασσα θα πάρει ζωή με περιορισμό των φυτοφαρμάκων και με αξιοποίηση της ιχθυόσκαλας. Θα αναβαθμίσουμε το Πλατυγιάλι για να πάρει τον ρόλο που αρμόζει και μαζί με το λιμάνι της Πάτρας να γίνουν οι μεγάλοι κόμβοι που πρέπει να είναι".

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του μέσα σε αποθέωση με τις παρακάτω αναφορές: "Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Έχουμε δικαιωθεί μέχρι στιγμής και πρέπει να ανοίξουμε τη μεγάλη συζήτηση για την επόμενη μέρα για την παραγωγικής ανασυγκρότησης με προτεραιότητα την αξιοπρέπεια και όχι το πλιάτσικο. Με πλησίασε ένας μεσήλικας και μου είπε "ψήφιζα ΝΔ αλλά τώρα είναι μαζί σου".

Η νίκη δεν ανήκει μόνο στην Αριστερά αλλά είναι και μία μεγάλη πατριωτική στιγμή. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη όλων, θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα οργιάσει η κινδυνολογία αλλά χρειάζεται πάλη χωριό το χωριό, σπίτι το σπίτι. Είναι το καινούριο, στηρίζεται στο λαό για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν κρατάμε μαγικό ραβδί αλλά έχουμε καθαρά τα χέρια μας. Θα ζήσουμε ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός. Μια φορά γράφεται κάτι τέτοιο και θα το ζήσουμε όλοι μαζί και η Ευρώπη μαζί μας. Το χτες ψυχορραγεί, το καραβάνι προχωράει, η ελπίδα συνεχίζει ,μαζί σας θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα!"

Επίλογος με "εκδίκηση τα όνειρά μας"!

Κλείνοντας την ομιλία του και μέσα σε θερμές εκδηλώσεις από το κοινό ζήτησε να έρθουν μαζί του στη σκηνή οι υποψήφιοι από το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας και ευχήθηκε καλή δύναμη ώστε, όπως είπε, να "πάρουν εκδίκηση τα όνειρα τα δικά μας και των προηγούμενων γενιών"!

Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr