Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Θάνος Μωραΐτης: "• Η χώρα δηλητηριάστηκε από μύθους και συνομωσίες" (video)

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση μίλησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας Θάνος Μωραΐτης με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο κόσμος πλημμύρισε τις αίθουσες και όλα τα φουαγιέ του ξενοδοχείου Τιτάνια ενώ στην κυριολεξία έφτανε μέχρι την Πανεπιστημίου.

Ο Θάνος Μωραΐτης εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή των πολιτών της Β Αθήνας, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο για την «συγκλονιστική παρουσία», κάνοντας λόγο για «μια μέρα που δεν ξεχνιέται ποτέ», ενώ είπε: «Αυτή είναι η πραγματική δημοσκόπηση. Η φωνή θα γκρεμίσει δημοσκόπους, τηλεσχολιαστές, λιβελογράφους, συκοφάντες, παράγοντες της διαπλοκής που επί πέντε χρόνια τώρα έχουν δηλητηριάσει την κοινωνία με μύθους. Οι μύθοι τέλειωσαν! Τα παραμύθια της διαπλοκής τέλειωσαν! Ήρθε η ώρα να ειπωθεί η αλήθεια! Η παράταξη των ρήξεων, των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών είναι εδώ. Γιατί εμάς δεν μας κρατάει κανείς! Δε θα φιμώσει κανείς την φωνή μας. Είμαστε χωρίς εξαρτήσεις. Ασυμβίβαστα ταγμένοι και προσηλωμένοι στο δημόσιο συμφέρον και στον ελληνικό λαό». Κλείνοντας ομιλία του την απευθυνόμενος σε όλους του προοδευτικούς πολίτες είπε: «Να ξαναβρεθούμε με αυτούς που χαθήκαμε στη δίνη μιας κρίσης που άλλαξε τη ζωή όλων. Αξίες μας ένωσαν αξίες θα μας ενώσουν και πάλι. Ένα ΚΙΝΗΜΑ μας ενώνει και πάλι. Δεν θα κάνουμε πίσω. Η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ. Όσο και να δεν θέλουν κάποιοι. Να γίνουμε η φωνή όλων όσοι ένιωσαν να την χάνουν αυτά τα 5 χρόνια. Όσων προπηλακίστηκαν γιατί δε δέχτηκαν το ψέμα».

Σημεία από την ομιλία:




Για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου

«Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος μπήκε σε ένα αεροπλάνο στις Κάννες στηρίζοντας και ποιος βγήκε από αυτό, έχοντας ουσιαστικά ανατρέψει έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό του 44%. Είναι το ίδιο πρόσωπο! Ο Παπανδρέου ανατράπηκε και η χώρα μπήκε σε περιπέτεια για ο ένας ήθελε να γίνει πρωθυπουργός και ο άλλος πρόεδρος».

Για το ΚΙΝΗΜΑ

«Η πρωτοβουλία Παπανδρέου ήταν μονόδρομος ώστε να εκφραστεί ένα πολιτικό ακροατήριο που δεν συμβιβάζεται με ένα απολίτικο κομματίδιο στελεχών, με μανία κυβερνητισμού το οποίο έχει απογυμνωθεί από αξίες, οράματα και ιδεολογικό στίγμα. Ήρθαμε να ενώσουμε την παράταξη, όχι για να τη διασπάσουμε. Η μεγάληπαράταξη δεν μετριέται στα παραβάν όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Απευθυνόμαστε στο 44% όχι στο 4%. Επιλέξαμε το δρόμο της ρήξης και των αξιών όχι τη συναλλαγή. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για μια καρέκλα! Δεν θα θυσιάσουμε αξίες, αξιοπρέπεια για ένα ρόλο εξουσίας! Εμείς δεν θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα του 2009 που ευαγγελίζεται ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει συθέμελα. Δεν θα γίνουμε η βολική πατερίτσα κανενός. Θα διεκδικήσουμε τις πραγματικές προοδευτικές αλλαγές».

Για Βενιζέλο

«Το ΠΑΣΟΚ ισοπεδώθηκε και ταυτίστηκε με την ΝΔ. Οι βουλευτές χαράζαμε κόκκινες γραμμές και η ηγεσία μας συκοφαντούσε ως αντάρτες και υπονομευτές της σταθερότητας. Ο τακτικισμός έγινε στρατηγική αντικαθιστώντας τις θέσεις και τις αξίες μας. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Η ηγεσία επιδίωξε την ιδεολογική απογύμνωση του ΠΑΣΟΚ. Είχε βασικό στόχο ένα μικρό, φοβικό, απολίτικο κομματιιδιο που θα κουμαντάρεται εύκολα και θα είναι στα μέτρα τους. Ποτέ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει υπάρξει πιο απολίτικο και πιο προσωποκεντρικο και ποτέ άλλοτε τόσα κορυφαία στελέχη δεν σιώπησαν τόσο πολύ μπροστά σε αυτά τα φαινόμενα».

Για Σαμαρά

«Υπήρξε πισωγύρισμα σε συντηρητική, δεξιά κατεύθυνση. Μια ομάδα υπερσυντηρητικών, με ακροδεξιές καταβολές και υπόγειες διαδρομές με τη ΧρυσήΑυγή, εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου και γύρισε τη χώρα πίσω. Καμιά συνέχειαεπιλογών Παπανδρέου. Το προοδευτικό κύμα μεταρρυθμίσεων εγκαταλείφθηκε και αποδομήθηκε».

Για ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι απλά εκλογική δεξαμενή. Απέτυχε να διαμορφώσει ένα προοδευτικό μέτωπο γιατί υπάρχουν εμμονές και μειοψηφικές λογικές. Είναι κόμμα του χθες και κάνει εμπόριο ελπίδας. Αυτό ούτε αριστερά είναι ούτε προοδευτική παράταξη! Την αποτυχία τους θα ακολουθήσει η εφόρμηση στη εξουσία της πιο επικίνδυνης δεξιάς που έχει δει ο τόπος».

Για την επόμενη μέρα

«Η χώρα δεν έχει καμιά τύχη αν δεν απεξαρτηθεί από ένα παρασιτικό, μεταπρατικόκεφάλαιο που κρατά καθηλωμένες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Γιατί δεν μπορεί σε μια οικονομία και μια τηλεοπτική δημοκρατία που ζούμενα κάνουν κουμάντο 5 οικογένειες και 3 τραπεζίτες. Η χώρα, η κοινωνία αξίζει κάτι πολύ καλύτερο».