Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ηλέκτρα Καλαϊτζοπούλου:"Για ολόκληρη ελπίδα, για ολόκληρη τη ζωή! "

Γράφει η Ηλέκτρα Καλαϊτζοπούλου,

υποψήφια βουλευτής στην Αιτ/νία, με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-Μ.ΑΡ.Σ.

Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου, της «κρίσης- ευκαιρίας», της Ευρώπης της «ανάπτυξης» και των «αγορών», οι εργαζόμενοι και η νεολαία βλέπουμε τις ζωές μας να εξαθλιώνονται και τα δικαιώματά μας να καταπατώνται. Στο όνομα της κρίσης και του χρέους οδηγηθήκαμε σε πρωτοφανές πετσόκομμα των μισθών, προκλητική κατάργηση των συντάξεων, ανηλεή καταστολή. Η νεολαία οδηγείται στην επιστημονική μετανάστευση και η ανεργία αγγίζει τα ποσοστά των ενεργών ψηφοφόρων στις εκλογές!

Σ’ αυτό το τοπίο, οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποτελούν ίσως την πιο κρίσιμη «αναμέτρηση» της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στο ερώτημα αν αυτός ο λαός είναι διατεθειμένος να χάσει κι άλλα ή αν θα μαυρίσει όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Το δίλημμα δεν υπάρχει όταν οι μεν σου ζητάνε «λίγο μνημόνιο ακόμα» (επικαλούμενοι μια δικιάς τους έμπνευσης σταθερότητα και ασφάλεια) και οι δε σου τάζουν λίγη ελπίδα αλλά «πολλή διαπραγμάτευση». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ τοποθετείται σαφώς. Και λέμε: να φύγουν (και θα φύγουν) όσοι εξευτελίζουν τις ζωές μας, αλλά να φύγει μαζί τους και αυτή η πολιτική. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ και το ευρώ. Δεν υπάρχει ελπίδα όσο συνεχίζουμε να πληρώνουμε ένα χιλιοπληρωμένο «χρέος». Δεν διαπραγματευόμαστε με τους βασανιστές του λαού μας. Δεν βολευόμαστε με λιγότερη ζωή.

Δεν τσιμπάμε, να πάει αλλιώς!


Οι πλατείες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, οι μάχες των φοιτητών, η αντίσταση των κατοίκων στις Σκουριές , ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών, οι απεργίες των εκπαιδευτικών κόντρα στην «αξιολόγηση» και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι του μετρό, η αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ, τα κινήματα αλληλεγγύης και η αντιφασιστική δράση, δείχνουν έναν άλλο δρόμο! Αυτό το δρόμο τον ανοίξαμε με κόπο, θυσία και ανιδιοτέλεια, αλλά αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Διαμεσολαβούμενη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει.

Στις 25 του Γενάρη να τελειώσουμε μια για πάντα με τη ΝΔ και κάθε είδους ΠΑΣΟΚ, με ποτάμια, ανελ, δημαρ και κάθε επίδοξο δεκανίκι του συστήματος, να μαυρίσουμε τη δολοφονική Χρυσή Αυγή. Στις 25 ενισχύουμε την ασυμβίβαστη αριστερά της αντίστασης, του αγώνα, της αξιοπρέπειας και στις 26 διεκδικούμε ολόκληρη την ελπίδα!

Στις 25 ψήφισε συνειδητά, στις 26 έλα και πάρτην μόνος σου τη λευτεριά!