Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Μαρία Τριανταφύλλου: "Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ - αυτοδύναμος λαός"

Γράφει η Μαρία Τριανταφύλλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς εγκλωβίστηκαν στα αδιέξοδα που τους οδήγησε η πολιτική που ακολούθησαν και εφάρμοσαν πιστά τα τελευταία δυόμιση χρόνια καθώς και οι συμμαχίες που επέλεξαν και ήταν ξένες και εχθρικές προς τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Η πολιτική τους είναι γνωστή: ακούει στο όνομα των μνημονίων και στηρίζεται στις επιταγές των "golden boys" της Τρόικα.

Η πολιτική αυτή ουσιαστικά ξεκίνησε από το 2010 με την κυβέρνηση Παπανδρέου και μόνο στόχο είχε την εξυπηρέτηση των δανειστών και την μετακίλιση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Έπεσαν «λυτοί και δεμένοι» να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι τόσα χρόνια ζούσαμε με δανεικά, τα οποία δεν μπορούμε με τίποτα να αποπληρώσουμε, ότι είμαστε ένας λαός τεμπέληδων και ανεπρόκοπων και πως οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και τη χρεοκοπία, αν δεν εκτελέσουμε κατά γράμμα, όσα επιτάσσει η τρόικα και το μνημόνιο.

 

Η αλήθεια όμως είναι πως στη χώρα από την μεταπολίτευση και έπειτα εφαρμόστηκαν κατά γράμμα όλες οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις από τους ίδιους, που πρόσφατα έσπευσαν να κατηγορήσουν για την χρεοκοπία των πολιτικών τους τον ελληνικό λαό

Ένα μήνα πριν την προκήρυξη των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε από την συγκυβέρνηση αλλά και πολλούς όψιμους σωτήρες του Ελληνικού λαού, πως δεν επιθυμεί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» της χώρας (στη βάση πάντα των επιθυμιών των δανειστών και της τρόικας).

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών οι ίδιοι κύριοι, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα των πολιτικών και τακτικών τους επιλογών, θα πρέπει να δούμε ότι διασπόνται, κατεβάζουν νέα κόμματα, συγχωνεύονται, ανακαλύπτουν νέους σωτήρες και όλοι μαζί τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα διεξόδου και πως μια πιθανή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα μας φέρει μπροστά σε νέα αδιέξοδα.

Που πήγε άραγε τώρα το εθνικό συμφέρον, τι είναι αυτό που τους εμποδίζει και όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπηρέτησαν τα μνημόνια και το ξεπούλημα της χώρας ακολουθούν ξεχωριστές πορείες ενώ κατά βάση θέλουν, να συνεχίσουν, να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική.

Προφανώς αυτό που ευαγγελίζονταν πριν την προκήρυξη των εκλογών, (εθνική συνεννόηση) δεν ήταν αρκετό να τους ενώσει.

Οι εκλογές όμως πρέπει να αποκτήσουν ουσία και να γίνει αντιληπτό από όλους πως δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης για τις όποιες προσωπικές επιδιώξεις ή την όποια προσωπική και μικροκομματική επιδίωξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει καθαρό πως με όλους αυτούς που σήμερα αλληλοσπαράσσονται, και το μόνο που τελικά τους ενώνει είναι να μην αλλάξει η πολιτική κατάσταση στο τόπο μας, δεν έχει καμία σχέση και ούτε την επιδιώκει.

Είναι καθαρό ότι ο Σύριζα, τα μέλη μας και οι φίλοι μας, πάλεψαν από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης , να συγκροτηθεί η μοναδική συμμαχία, που μπορεί, να μας βγάλει από τα αδιέξοδα: η συμμαχία με τον Ελληνικό λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν απομακρύνθηκε από τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας.

Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις να συγκροτήσει ένα πρόγραμμα άμεσης αντιμετώπισης της κρίσης και αντιστάθηκε στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Ύψωσε την αντιπαράθεση σε αυτό που η συγκυβέρνηση θεωρούσε αυτονόητο, δηλαδή το ξεπούλημα αλλά την ουσιαστική εκχώρηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων και υποδομών της χώρας στο όνομα της κάλυψης των αναγκών των δανειστών.

Σήμερα καλείται να δώσει τον αγώνα των εκλογών και αύριο θα καλεστεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Σε αυτό τον αγώνα καλεί τον ελληνικό λαό πρώτα απ όλα να στηρίξει τον ίδιο το θεσμό της δημοκρατίας, που ορισμένοι με την στάση τους αμαύρωσαν τα τελευταία χρόνια .Είναι αναγκαία η ενεργή συμμετοχή του λαού ώστε ο προεκλογικός διάλογος, να μη μείνει στην τρομοκρατία και τις κραυγές αυτών που ρήμαξαν τη χώρα.

Όσοι θεωρούν πρόγραμμά τους για τη σωτηρία της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάρει αυτοδυναμία, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα σε ένα τόσο αναγκαίο κοινωνικό διάλογο, που ανοίγει μέρα με τη μέρα.

Ας προσπαθήσουν όλοι αυτοί να κάνουν κάτι ουσιαστικό για τον τόπο μας: ας συμβάλουν στη δημοκρατία μας, ας εκθέσουν στον ελληνικό λαό χωρίς κραυγές την πρότασή τους, αν έχουν και όχι την πρόταση της τρόικα και τον δανειστών.

Ο λαός μας σε αυτές τις εκλογές δεν θα φοβηθεί θα απαντήσει ότι η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η ελπίδα θα νικήσουν. Θα δώσει αυτοδυναμία στο ΣΥΡΙΖΑ, θα νικήσει και θα ανοίξει το δρόμο για την ουσιαστική πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.