Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Γ. Μπόκα: "H Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει"

Γράφει η Γεωργία Μπόκα
Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΝΔ

Όλες οι βουλευτικές εκλογές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας είχαν την κρισιμότητά τους. Αυτές, όμως, οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Τα διλήμματα που τίθενται και οι αποφάσεις που πρόκειται να πάρουμε σαν πολίτες, δεν αφορούν μόνο την επόμενη τετραετία. Ίσως, μάλιστα, να καθορίσουν το μέλλον και τις προοπτικές μιας ή περισσοτέρων γενεών. 
Γιατί αυτή τη φορά, η επιλογή γίνεται ανάμεσα σε δυο εντελώς διαφορετικές στρατηγικές για το μέλλον και την επιβίωση της Ελλάδας. 
Θα προτιμήσουμε τα σίγουρα και προσεγμένα βήματα για την οριστική έξοδο απο την κρίση, μέσα στην ασφάλεια της ευρωπαϊκής οικογένειας; ‘Η θα παρασυρθούμε στην αβεβαιότητα και τον όλεθρο, με πειράματα και «ψευτομαγκιές»; 
Θα πορευτούμε με βάση την αλήθεια και την υπευθυνότητα ή με βάση την ψεύτικη γοητεία των απατηλών υποσχέσεων και τις παραισθήσεις του λαϊκισμού; 
Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποτέ άλλοτε καμία κυβέρνηση στην Ελλάδα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και σε τόσο δύσκολες συνθήκες δεν παρήγαγε τόσο πυκνό και χρήσιμο έργο. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με κορμό τη ΝΔ, κέρδισε το σεβασμό των εταίρων, αποκατέστησε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας, έφερε δημοσιονομική ισορροπία, επανεκκίνησε την οικονομία, βγάζει την Ελλάδα με ασφάλεια και σιγουριά απο την κρίση. Πρόκειται για έναν άθλο. Παλέψαμε και παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να κρατήσουμε την Ελλάδα και να την κάνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.




Από την άλλη, η ρητορική των παροχών και των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χαϊδεύει τα αυτιά ταλαιπωρημένων συμπολιτών μας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια επιστροφή στο παρελθόν. Σε εκείνες τις πολιτικές και την «ελαφρότητα» που μας οδήγησαν ως εδώ, στη μεγάλη κρίση. Συνεπώς, το μεγάλο ερώτημα είναι εάν αντέχει η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει για δεύτερη φορά αυτόν τον εφιάλτη; 
Τα «προμηνύματα» για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει τις εξαγγελίες του έχουν ήδη φανεί. Έχει παγώσει η αγορά, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη σταματήσει προγραμματισμένες προσλήψεις ή προχωρούν ακόμη και σε επιθετικές απολύσεις, ενώ τα δημόσια έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση. Και η κατάσταση επιδεινώνεται απο ανεύθυνες τοποθετήσεις και δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ .  
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας σπρώξουν σε αυτή την αυτοκτονική πορεία. Μην ξεχνάτε ότι η καταστροφή είναι πολύ πιο εύκολη από τη δημιουργία. Και ό,τι με κόπο και θυσίες έχει κατακτηθεί αυτά τα δυόμισι τελευταία χρόνια, είναι πανεύκολο να γκρεμιστεί σε λίγες μόλις ημέρες. 
Εμείς οι νέοι πολιτικοί οφείλουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας να βγούμε μπροστά και να προτείνουμε λύσεις. Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες διότι θα κριθεί εάν η χώρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που την οδηγούν με απτά αποτελέσματα σε υγιή οικονομικά μεγέθη και ανάπτυξη ή θα επανέλθει στην αβεβαιότητα του 2012!
Η μεγάλη παράταξη της ΝΔ είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που πρώτη έκανε τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Σε κάθε κρίσιμη καμπή της ιστορικής πορείας της χώρας μας. Και αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα. Όπως είχε πει παλαιότερα και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η Ελλάδα θα σωθεί από αυτούς που θα το τολμήσουν.  
Η Νέα Δημοκρατία ξεκινά ως η βασική πολιτική δύναμη και ζητά μια δυνατή εντολή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Με αλήθεια, υπευθυνότητα και σχέδιο η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει

Είναι η ώρα να εμπεδωθεί η ασφάλεια και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το δρόμο της σταθερότητας και της Ευρώπης.

Προσωπικά δηλώνω ότι θα συνεχίσω να προσπαθώ και να δουλεύω, για να προσφέρω στον τόπο που αγαπώ και θεωρώ ότι έχει απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης. Μαζί σας, μαζί με όλους τους  Αιτωλοακαρνάνες θα δώσω τη μάχη για τον τόπο μας και την ανάπτυξη του .

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"