Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Οι "εξηγήσεις" του Μάριου Σαλμά για το ΤΕΙ και το νοσοκομείο Μεσολογγίου (video)

Τις δικές του εξηγήσεις δίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περιοχή του Μεσολογγίου, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε λίγες ώρες πριν τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Οι απαντήσεις που δίνει ο πρώην υπουργός για τα θέματα που του θέσαμε έχουν τη "δική" τους αξία, μιας και ο κ. Σαλμάς αποτελεί για πολλούς πολίτες στην περιοχή του Μεσολογγίου "κόκκινο" πανί καθώς θεωρείται "υπεύθυνος" για αποφάσεις από την πολιτεία που υποβάθμισαν την περιοχή, με σημαντικότερο αυτή για το ΤΕΙ.

Ο κ. Σαλμάς για την υπόθεση του ΤΕΙ "στρέφεται" κατά των χειρισμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αλλά και των τοπικών παραγόντων.

Παράλληλα για το συγκεκριμένο θέμα τονίζει ότι "καμιά τροπολογία δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή" τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τη δημόσια υγεία στο νομό και στις ενέργειες που προέβη ως αναπληρωτής υπουργός τόσο για τη νοσοκομειακή περίθαλψη, όσο κυρίως για την φαρμακευτική περίθαλψη, τονίζοντας ότι με δικές του αποφάσεις υπήρξαν μειώσεις σε πολλά φάρμακα.

Μάλιστα, για το θέμα των τιμών στα φάρμακα αφήνει αιχμές, για τους διαδόχους του στο υπουργείο.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί "ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι", τονίζοντας "ότι οι πολίτες θα πρέπει να ξεχωρίζουν αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες".

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του κ, Σαλμά για τις σχέσεις του με τους αιρετούς του δήμου Μεσολογγίου την τελευταια τετραετία.