Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

73% η μείωση!!! των δαπανών για καύσιμα από το δήμο Μεσολογγίου με διπλάσια οχήματα σε κίνηση

Τεράστια ειναι η μείωση των δαπανών του δήμου Μεσολογγίου, για προμήθεια καυσίμων και το πρώτο δίμηνο του 2015 παρά το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε κίνηση περισσότερα οχήματα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου: "Κατά 45.047 ευρώ είναι μειωμένες οι δαπάνες προμήθειας καυσίμων στο Δήμο Μεσολογγίου, αφού τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2014, το κόστος ανέρχονταν στις 62.410 ευρώ, ενώ τους αντίστοιχους μήνες (1ος-2ος) του 2015, ανήλθε στις 17.363 ευρώ.

Σημειώνεται ότι φέτος στην υπηρεσία ειδικά της καθαριότητας, τέθηκε διπλάσιος αριθμός αυτοκινήτων (απορριμματοφόρα, σκούπες κ.λ.π.), τα οποία ήταν εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών, οι οποίες αποκαταστάθηκαν."

Όπως γινεται αντιληπτό με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν η μείωση της δαπάνης αγγίζει το 73%! Ένα ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο, αφού δεν έχει καταγράφει μείωση στην παραγωγή έργου στις "καθημερινές" υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητα, πράσινο κλπ.). Το αντίθετο θα λέγαμε.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τα οικονομικά, Σπύρος Καρβέλης τονίζει: "Η δημοτική αρχή παραμένει σταθερή στις προθέσεις και εξαγγελίες της για δραστική μείωση των δαπανών.


 

Αυτό αποδεικνύουν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν δαπάνες για προμήθεια καυσίμων, οι οποίες είναι μειωμένες αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στόχος μας είναι ο συνολικός δραστικός περιορισμός των δαπανών του Δήμου και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Ωστόσο, το ίδιο εντατική θα είναι η προσπάθειά μας, για την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινής ζωής των συνδημοτών μας".

Έτσι διαπιστώνουμε ότι μια από τις προτεραιότητες και τους στόχους πιυ είχε θέσει η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος στο ξεκίνημα της θητείας του υλοποιείται και μάλιστα έμπρακτα και όχι στα "επικοινωνιακά" λόγια του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος.

Και επειδή η "αρχή ειναι το ήμισυ του παντός" θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανάλογη θα είναι η συνεχεία.