Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τι "σκέφτεται" ο δήμαρχος Μεσολογγίου για τις πελάδες στην Τουρλίδα

Με μέλη του Συλλόγου Τουρλίδας και Νησιού Τουρλίδας συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνος, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις για κατεδάφιση κτισμάτων (πελάδες) στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου που παρευρέθηκαν στην συνάντηση, υποστήριξαν πως δεν έχουν λάβει καμία ειδοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα επέδειξαν έγγραφα προηγουμένων ετών που αφορούν το θέμα, τα οποία όπως είπαν δεν λήφθηκαν υπόψη. Παράλληλα, υπέβαλλαν τις προτάσεις τους είτε για εξωραϊσμό του χώρου όπου απαιτηθεί, αλλά και για παραχώρηση πελάδων προς τουριστική αξιοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο.


Ο Ν. Καραπάνος σημείωσε αρχικά πως κανείς εκπρόσωπος εμπλεκόμενης υπηρεσίας δεν έχει ενημερώσει το Δήμο Μεσολογγίου για τις επικείμενες κατεδαφίσεις των κτισμάτων, ενώ η προσπάθεια του ίδιου για επικοινωνία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση παρέμεινε σε τυπικό υπηρεσιακό επίπεδο, μιας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανείς πολιτικός εκπρόσωπος προκειμένου να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις. Οι έως τώρα εξηγήσεις που δίδονται από τους υπηρεσιακούς εκπροσώπους, αφορούν την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας περί άμεσης κατεδάφισης κτισμάτων.

Όπως είπε ο Ν. Καραπάνος , έως τον Οκτώβριο του 2014, ο ίδιος είχε επικοινωνία με την παραπάνω υπηρεσία, προκειμένου να προβάλλει τις διεκδικήσεις του Δήμου για παραχώρηση της περιοχής, παράλληλα με το Λιμενικό Ταμείο. Η πρότασή του αυτή, είχε αποτελέσει την απαρχή διαλόγου, η προοπτική ωστόσο του οποίου ανακόπηκε αιφνίδια και χωρίς καμία ενημέρωση, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου τόνισε πως είναι αδιανόητο ο Δήμος Μεσολογγίου να μην έχει άποψη στην διαχείριση του ζωτικού του χώρου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει υποβληθεί αίτημα στην ΕΤΑΔ για παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, υπό συνθήκες οποιασδήποτε κοινωνικής έντασης, δεν μπορεί να υπάρξει πλαίσιο διαβούλευσης.