Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Στο Μεσολόγγι η μουσική παιδεία ανθεί! (Video)

 

 

Γράφει ο Κώστας Κατσαρός

Απόλαυση!

Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει το συναίσθημα εκατοντάδων φίλων της μουσικής που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Σε ένα χώρο που γέμισε ασφυκτικά, είναι χαρακτηριστικό ότι γέμισαν μέχρι και οι διάδρομοι και υπήρχαν και δεκάδες όρθιοι, παρουσιάστηκε από την εκπαιδευτικό, αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου κ. Σόφη Λαναρά μια εκδήλωση που όμοιά της δεν υπήρξε στο παρελθόν.

Οι τρεις φιλαρμονικές του Μεσολογγίου , η Δημοτική «Χρήστος Καψάλης» υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Νικολάου, ο Μουσικός Όμιλος «Ιωσήφ Ρωγών» υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Μανωλάτου και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» υπό τη διεύθυνση του κ. Μάκη Κουτσαγγέλη, παρουσίασαν έργα με στόχευση στις Εορτές Εξόδου στην εκδήλωση με γενικό τίτλο ΝΥΧΤΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ.

Απολαύσαμε πένθιμα αλλά και εμβατήρια θριάμβου, ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών, γνωστά μελοποιημένα κομμάτια έργων του Διονύσιου Σολωμού, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις των αρχιμουσικών ή διασκευές.

 

 

Τα έργα «Άκρα του τάφου σιωπή» και «Το χάραμα επήρα» απέδωσε άψογα ο κ. Γιώργος Αποστολάκος. Συγκλονιστικός ο κ. Γιάννης Μαγδαληνός στο μοιρολόι «Θρήνος μεγάλος γίνεται», όπως και η Ράνια Κατσιγιάννη στην απαγγελία της στην σύνθεση που παρουσίασε η μπάντα του "Ι. Ρωγών".

Βασικός εκφωνητής της εκδήλωσης ο κ. Πέτρος Σκαρμούτσος.

Η μοναδικότητα της βραδιάς ήταν στο ότι για πρώτη φορά οι τρεις φιλαρμονικές μας παρουσίασαν σε κοινή εκδήλωση μουσικά έργα.

Όπως είπε και ο Δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος στο χαιρετισμό του, οι φιλαρμονικές μας έδωσαν ένα στίγμα ενότητας, όπως πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τα προβλήματα στο Δήμο και στην ζωή μας γενικότερα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιερής Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας πατέρας Επιφάνειος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου μας.

Ένα τεράστιο μπράβο σε όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να έχει και συνέχεια, αφού μόνο καλό μπορεί να κάνει τόσο στους συμμετέχοντες μουσικούς στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας όσο και σε όσους παρακολουθούν τέτοιες εκδηλώσεις.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ