Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Στο Μεσολόγγι η επίσημη "πρώτη" εκτός Αθηνών του Προκόπη Παυλόπουλου

Στο Μεσολόγγι η επίσημη "πρώτη" εκτός Αθηνών του Προκόπη Παυλόπουλου
(Φωτό: Από παλαιότερη επίσκεψη του Π. Παυλόπουλου στο Μεσολόγγι)
Οι Πρόεδροι της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους, στο Μεσολόγγι, τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 189η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, αποδεχόμενοι σχετική πρόσκληση του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου.
Η επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στο Μεσολόγγι αναμένεται να είναι η «πρώτη» του επίσημη «έξοδος» εκτός Αθηνών, όπως συνέβη με τους προκατόχους του, Χρήστο Σαρτζετάκη(1985), Κωστή Στεφανόπουλο (1995) και Κάρολο Παπούλια (2005), οι οποίοι ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους από το Μεσολόγγι αποτίοντας φόρο τιμής στους Αθάνατους νεκρούς της ηρωικής Εξόδου.



Έτσι, το Σάββατο του Λαζάρου (4 Απριλίου) ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχθούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αίθουσα  του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης (κεντρική πλατεία 10.15 π.μ.), όπου θα ακολουθήσει τελετή ανακήρυξης του Ν. Αναστασιάδη ως επίτιμου Δημότη και η  απονομή του Χρυσού Μεταλλείου της πόλης.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή των Βαΐων (5 Απριλίου), στις 10 το πρωί θα γίνει η  υποδοχή του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στον ίδιο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης, ενώ αμέσως μετά την Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, θα ακολουθήσει  πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνου.