Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το "Δίκτυο Ενημέρωσης" της Ιερής Πόλης είναι γεγονός!

Τα "Μεσολογγίτικα Χρονικά", μετά από 43 χρόνια ενεργούς δράσης και συμμετοχής στα μικρά και μεγάλα δρώμενα της Ιερής μας Πόλης μέσα από τις επάλξεις της έντυπης δημοσιογραφίας, ανακοινώνουν επίσημα την συνεργασία τους με την πρώτη σε επισκεψιμότητα ενημερωτική ιστοσελίδα 'OnairNews.gr "και το δημοσιογραφικό blog "MessolonghiNews".

Η εφημερίδα μας, κρατώντας απαράλλαχτο το ύφος και το ήθος της, θα υπηρετήσει το Μεσολόγγι και μέσα από την πρόκληση – πρόσκληση της εποχής μας, που δεν είναι άλλη από αυτή του κυβερνοχώρου.

Το "Δίκτυο Ενημέρωσης" της Ιερής Πόλης είναι γεγονός.


Μεσολογγίτικα Χρονικά, OnairNews και Messolonghi News θα είναι μαζί στον αγώνα της ενημέρωσης, με υπευθυνότητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία.


Κωστής Στεφανάτος


Το Onairnews.gr δίνει από σήμερα την δυνατότητα στους αναγνώστες του, οι οποίοι απο την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθειά μας με μόνο σκοπό και στόχο την σωστή, έγκυρη, αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, να διαβάζουν τα "Μεσολογγίτικα Χρονικά" στην έγχρωμη έκδοσή τους.

23 χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας ακολουθούμε τα λόγια των δασκάλων μας που μας δίδαξαν οτι η δημοσιογραφία είναι κοινωνικό λειτούργημα και με αυτόν τον γνώμονα θα πρέπει οι λειτουργοί της να ενημερώνουν αξιόπιστα και αντικειμενικά για τα σημαντικότερα γεγονότα, να τα αναλύουν και να τα κρίνουν με κριτήριο το γενικό συμφέρον των πολιτών.

Ο δημοσιογράφος ερευνά και ενημερώνει το κοινωνικό σύνολο για τα σημαντικά γεγονότα που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, αναλύει τις ειδήσεις, τις σχολιάζει και ψάχνει στο βάθος των πραγμάτων για να αποκαλύψει την αλήθεια.

Δημοσιογραφία δεν είναι η σεναριολογία και εικοτολογία χωρίς διασταυρωμένες πληροφορίες, με σκοπό τον εντυπωσιασμό του κοινού για να αυξήσουμε τους αναγνώστες ασελγώντας πάνω στην αλήθεια.

Ο δημοσιογράφος δεν είναι μικροπωλητής ειδήσεων, είναι η φωνή, τα μάτια και τα αυτιά του κοινωνικού συνόλου, καθώς εκφράζει τα αιτήματα της κοινωνίας και την αγωνία της για το μέλλον σε μια δημοκρατική και πραγματικά ελεύθερη Πολιτεία.

Αγαπήσατε την δουλειά μας και εμείς συνεχίζουμε σε συνεργασία με τους έγκριτους συναδέλφους Κωστή Στεφανάτο και Δημήτρη Μαλαβέτα, με περισσότερη δύναμη και πείσμα για να έχουμε όλοι μας αυτό που μας αξίζει: Ενημέρωση Έγκυρη, Άμεση, Αντικειμενική.


Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς.

Γιώργος Παυλάκης


Το "Δίκτυο Ενημέρωσης" της Ιερής Πόλης είναι μια πρωτοβουλία συνέργειας στο χώρο του τοπικού τύπου στο Μεσολόγγι που στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για όσα συμβαίνουν στην περιοχής μας.

Επιδίωξη της κοινής προσπάθειας είναι η σύνθεση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τριών μέσων, ώστε να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα στην κατεύθυνση της, έγκυρης ενημέρωσης.

Πιστεύουμε ότι το "Δίκτυο Ενημέρωσης" πολύ σύντομα θα αποτελέσει έναν πυλώνα για την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία, με παράλληλη κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Σε καμιά όμως περίπτωση, επιδίωξη μας, δεν είναι η υποκατάσταση των θεσμοθετημένων αρχών.

Παράλληλα το "Δίκτυο Ενημέρωσης" θα ενθαρρύνει τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες στις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό με στόχο την προαγωγή του πολιτισμικού επιπέδου.

Με δεδομένη, τέλος, την ύφεση που βιώνει η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια φιλοδοξία μας είναι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για την ανατροπή, μιας κατάστασης που τείνει να παγιωθεί, με μη ανατρέψιμες συνέπειες.

Με αυτές τις σκέψεις, το "MessolonghiNews" συμμετέχει ενεργά στο "Δίκτυο Ενημέρωσης" με αρχή μόνο αυτό: "Κοινή προσπάθεια για ανατροπή παγιωμένων αντιλήψεων και νοοτροπιών που λειτουργούν ως τροχοπέδη".


Δημήτρης Μαλαβέτας