Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στην ορεινή Ναυπακτία η Μαρία Τρισνταφύλλου για αποτίμηση των ζημιών

Την ορεινή Ναυπακτία επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Λουκόπουλο στο χωριό της Κλεπάς.Πρέπει να σημειωθεί, ότι το κατολισθητικό φαινόμενο, που έπληξε το χωριό, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

Ο κ. Λουκόπουλος βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους κατοίκους των περιοχών, που επλήγησαν το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ναυπάκτου έχουν προχωρήσει στις καταγραφές των ζημιών.

 

Ειδικά για το κατολισθητικό φαινόμενο στην Κλεπά αλλά και μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις σε γειτονικές περιοχές αναμένεται άμεσα γνωμάτευση από το ΙΓΜΕ, που θα αφορά στην επικινδυνότητα καθώς και εκτίμηση για τη δυνατότατα άμεσων μέτρων αντιστήριξης στο χωριό.

Όπως ενημερώθηκε η βουλευτής από τον αντιδήμαρχο κ. Καρακώστα έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, όμως, απαιτείται, να διερευνηθεί πιο προσεκτικά μια λύση για το χρονίζον πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή, που κάθε τόσο δημιουργεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η Μαρία Τριανταφύλλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με κατοίκους της περιοχής τονίζοντας πως από την πολιτεία θα πρέπει άμεσα, να δοθεί βοήθεια και στέγη στους πληγέντες.

Επίσης επεςήμανε ότι θα πρέπει ταχύτατα να δοθεί το πόρισμα από το ΙΓΜΕ, ώστε να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για το αν μπορούν οι κάτοικοι, να παραμείνουν στις περιοχές αυτές. Τόνισε επίσης πως πέρα από την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών είναι αναγκαία μια τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση για τις αιτίες του φαινομένου και τη σωστή αντιμετώπισή του.