Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γιάνης. Νέος, ωραίος και ...επικίνδυνο.


Γράφει ο Θεοφύλακτος Σπατούλας
Δημοσιογράφος στην  τηλεόραση του ALPHA

Όταν τα κλικ στα social media έκαναν πάρτι και μόνο στο άκουσμα Γιάνης (μην ξεχνάμε με ένα «ν»), το υπόλοιπο σύμπαν έκανε η καλύτερα συνέχιζε το δικό του πάρτι,κατεβάζοντας στα τάρταρα την «οικονομική»!!!! λέμε τώρα, εικόνα της χώρας και ανεβάζοντας ταυτόχρονα το χρέος το οποίο ώρες μετά την … αλλαγή, παρέμενε στον θρόνο του .
Και μόνο ακούγοντας το «ουαου» που τόλμησε Έλληνας Υπουργός να ξεστομίσει στον επικεφαλής του Eurogroup και μέχρι πρότινος Ολλανδό χοιροτρόφο μερικής απασχόλησης μπορεί οι μετοχές να άρχισαν να «χάνουν», θα μου πείτε πότε κέρδισαν μετά το σκάνδαλο, αλλά κέρδισε η Εθνική υπερηφάνεια, κέρδισε τουλάχιστον το εγώ μας .
Μέχρι λοιπόν εκείνη την ημέρα ο κ Βαρουφάκης, μετά τον μάθαμε ως Γιάνη, έβγαινε στα τηλεπαράθυρα έλεγε για τις αναλύσεις οι περισσότεροι δημοσιογράφοι τον αποκαλούσαν «τρελό Οικονομολόγο», μην κοιτάτε τώρα που σφάζονται στην ποδιά του για μια δήλωση, και έκλειναν οι εκπομπές χωρίς να κουνηθεί τίποτα, παρά μόνο καμία φορά ο Άδωνις (όπως αποκαλούν οι δημοσιογράφοι τον πρώην Υπουργό λόγω οικειότητας) να έχει βγει εκτός εαυτού .



Και μέχρι που μπήκε στο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών, όπως λέει και το «τηλεοπτικό» Σούπερ στο κτίριο της Οδού Νίκης. Εάν θα πάρει την ΝΙΚΗ αυτό είναι νωρίς να το πεις αλλά κέρδισε αναμφίβολα την μάχη της αυτοπροβολής, της διαφήμισης, της προώθησης των βιβλίων του και των απόψεων του.
Όχι αυτός δεν ζήτησε κάτι, απλώς απαντούσε στις ερωτήσεις. Και όπως λένε οι φίλοι του έκανε το θέμα της Ελλάδος γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι όλοι ασχολούνται μαζί μας. Μέχρι και η δεσποινίς στην ρεσεψιόν κεντρικού ξενοδοχείου γνωρίζει ότι ο Γιάνης προτιμάει μπαλκόνι με θέα τη Βουλή για να δώσει τις υπερατλαντικές συνεντεύξεις του . Όχι παίζουμε!!!!! Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό και όπως έλεγε και η γιαγιά μου «μπροστά στα κάλλη τι να κάνει ο πόνος» και έτσι ο Γιάνης αν και η θερμοκρασία δείχνει κοντά στο μηδέν το απλό επώνυμο σακάκι με τον γιακά σηκωμένο και το πουκάμισο με τα φανταχτερά σκούρα χρώματα «δένουν» την τηλεοπτική εικόνα που έρχεται από το κέντρο της μοναδικής χώρας , τουλάχιστον αυτή την στιγμή, που είναι με το ένα πόδι εκτός του Ευρώ για να μην πω και θεωρηθώ «προδότης» με τα δύο πόδια μέσα στη χρεοκοπία.
«Αυτός είναι άνδρας και αυτός είναι Υπουργός» βροντοφωνάζουν οι θεατές μπροστά από κάθε τηλοψία που σέβεται τους τηλεοπτικούς κανόνες. Τι σημασία έχει ότι οι ίδιοι κανόνες ίσχυαν και για τα άλλα «παιδιά» που διοίκησαν τη χώρα. Όλοι «παιδιά» μας άλλωστε είναι. Που θα πας χωρίς αυτούς ρε Καραμήτρο;
Όσο για τις φυλλάδες και αυτές γύρισαν άποψη όπως και οι σελίδες . Όχι προς τα αριστερά ανοίγουν όπως άνοιγαν ,απλώς «έσπασαν» όχι στη μέση αλλά στη γωνία για να «ακουμπήσει» λίγο ο Γιάνης. Εντάξει μην βαράτε. Όχι όλες και ΟΛΟΙ.
Το λένε άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις. Μόνο το 83%!!! Να με έπαιρνε και εμένα ένα τηλέφωνο κάποιος να με ρωτήσει όχι για τη μόδα αλλά για τη νέα μόδα που ακούει στο όνομα Γιάνης.
Οι Νεοέλληνες έκαναν και ποτό – κοκτέιλ Γιάνης και μετά αναρωτιούνται για τον Ολλανδό χοιροτρόφο. Έτσι πριν φύγει για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην Αίγινα , ο Γιάνης έχει βάλει στη σειρά τις κάμερες και απαντάει σε όλους στον ενικό αφού τους γνωρίζει από παλιά και νιώθει οικεία μαζί τους.
Τώρα γιατί τους άφηνε στα «κρύα του λουτρού» για έναν μήνα και έδινε μόνο συνεντεύξεις CNN και BBC , μάλλον γιατί τους γνώριζε η επειδή είχε εξασφαλίσει λόγω της Εθνικής ανάγκης και την ανοχή τους. Ποιος ξέρει; Μόνο ο Γιάνης ξέρει.
Άντε ρε Γιάνη για να δούμε τι θα κάνεις αύριο για να μάθουμε και εμείς. Δεν ξέρω εάν το δημοσίευμα των Ιταλών ήταν αληθινό η ψεύτικο ξέρω όμως ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί και έχουν ειπωθεί ΤΕΡΑΤΑ!!!!! Και μάλιστα από ΠΟΛΛΟΥΣ!!!!!

Μόνο μην σηκώσει κανέναν από αυτά το κεφάλι και ανοίξει το στόμα του. Γιατί μετά το όνειρο γίνεται και … ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Καλή μάχη λοιπόν και με τη ΝΙΚΗ !!!!!