Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Στην Αθήνα η κηδεία του τ. Αντιδημάρχου Μεσολογγίου Αρ. Καβάγια (video)

Καλό ταξίδι...Δάσκαλε ...

Την Τρίτη 3 Μαρτίου, στις 2:30 το μεσημέρι στο κοιμητήριο Χαλανδρίου θα γίνει η κηδεία του Αριστείδη Καβάγια που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Η είδηση της απώλειας του "Δάσκαλου" σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία του Μεσολογγίου, αφού ο αείμνηστος ήταν επίλεκτο μέλος της με καταξιωμένη επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή.

Η άρτια επαγγελματική του κατάρτιση τον είχε κατατάξει ως έναν από τους πιο αξιόλογους και αγαπητούς εκπαιδευτικούς της πόλης. Ειδικά η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου είναι βέβαιο οτι μόνο θετικές αναμνήσεις έχει από την 30χρονη παρουσία του στο σχολείο. Θυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία του αείμνηστου Αριστείδη, το εν λόγω σχολειο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα "Μελίνα" και για περισσότερα από 10 χρονια υλοποιούνταν ένα πιο ξεχωριστό προγραμμα σπουδών.

Παράλληλα ο αείμνηστος Αριστείδης, μας αφήνει παρακαταθήκη ένα αξιόλογο συγγραφικό έργο για την οικογένεια Τρικούπη, τον Κωστή Παλαμά και το πανηγύρι του Αη Συμιού.

Από το 1990 είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά της πόλης, ως δημοτικός σύμβουλος. Είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Μεσολογγίου τις περιόδους 1992-93 και 2001-03 καθώς και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου την περίοδο 2011-14. Στην πρώτη του θητεία εκτός των άλλων, είχε προβεί στην σύσταση και οργάνωση της Χορωδίας του Δήμου Μεσολογγίου.

Η τελευταία του, δημόσια τοποθέτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε παραχωρήσει στα τέλη του Δεκέμβρη ο τ. Δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης, οταν αναφέρθηκε στο δύσκολο όπως το είχε χαρακτηρίσει έργο της σύστασης και οργάνωσης του σημερινού Πνευματικού Κέντρου του δήμου Μεσολογγίου.

Όπως αναφέραμε ο "Δάσκαλος" εκτός της επαγγελματικής και πολιτικής διαδρομής είχε καταξιωθεί στην κοινωνία του Μεσολογγίου με τη συμμετοχή του σε συλλογικές δράσεις, ενώ αρθρογραφούσε και στον τοπικό τύπο.

Ετσι το άκουσμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία καθώς "έσβησε" ενας άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη και προβολή της ιστορικής, πολιτιστικής και πολιτικής παρακαταθήκης του Μεσολογγίου από την αρχαιότητα μεχρι κΙ σήμερα.

Καλό ταξίδι Δάσκαλε... Αιώνια η μνήμη σου...

Διαβάστε την συνέχεια εδώ