Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Οι Μεσολογγίτες της Αθήνας τίμησαν την ηρωική Έξοδο

Παρουσία του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νίκου Καραπάνου, του τ. Πρωθυπουργού κ. Ιωάννου Γρίβα, του Προέδρου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Γιώργου Αντύπα, του εκπροσώπου Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ. Γιώργου Βασιλείου καθώς επίσης εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων και πλήθους Μεσολογγιτών, τελέστηκε χθες Κυριακή 29 Μαρτιου, επιμνημόσυνη Δέηση υπερ των πεσόντων στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγιου, στον Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης οδού Αιόλου στην Αθήνα.

Την επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης π. Θωμάς Δροσινός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η τ. Αντινομάρχης και πτυχιούχος Γαλλικης Φιλολογίας κ. Παναγιώτα Δακαλάκη, η οποία αναφέρθηκε στην γενναιότητα και την θυσία των Ηρώων του Μεσολογγίου, τονίζοντας οτι η θυσία τους έγινε η αιτία τού Ευρωπαϊκού ξεσηκωμού και η αλλαγή της σκέψης των δήθεν μεγάλων ότι οι μικροί γεννήθηκαν δούλοι.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το Μεσολόγγι κατέχει πρωτεύουσα θέση στην Παγκόσμια Ιστορία και αυτό γιατί οι Μεσολογγίτες με την θυσία τους διακήρυξαν ότι ο Ελεύθερος άνθρωπος πάντα Ελεύθερος θα μείνει.

Τέλος η κα Δακαλάκη είπε ότι η Επανάσταση του Μεσολογγίου, το "Μεσολόγγι, το μικρό αλωνάκι" του Διονυσίου Σολωμού στο οποίο ακούμπησε όλη η Ελλάδα το πεπρωμένο της, άλλαξε τον ρου της ελληνικής Ιστορίας και έστειλε μήνυμα προς όλα τα ´Εθνη όπως μας λεει ο Εθνικός μας ποιητής Κ. Παλαμάς "Η μεγαλωσύνη εις τα Εθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα".

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης Δεησης, εν πομπή με επικεφαλής την Φιλαρμονική του δήμου Αιηναων τα μέλη του Συλλόγου Αττικής και αντιπροσωπείας ΑηΣυμιωτών μετέβησαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσαν στέφανο.

Περισσότερες φωτό πατήστε εδώ