Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ν. Καραπάνος: "Διαρκής και αξιέπαινη η προσφορά της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου"

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου διοργάνωσε έκθεση στο χώρο όπου στεγάζεται η δραστηριότητά της στο Μεσολόγγι, με θέμα «Λόρδος Βύρων και Μεσολόγγι – Γ’ Διαδρομή»

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου, ενώ τα έργα των επωνύμων καλλιτεχνών που παρουσιάζονται, προέρχονται από τη συνεργασία της Πινακοθήκης με την γκαλερί «Ζουμπουλάκη».

Η έκθεση συμπληρώνει τον θεματικό κύκλο αντίστοιχων εκθέσεων προηγουμένων ετών και είναι αφιερωμένη στον φιλέλληνα ποιητή Λόρδο Βύρωνα ο οποίος έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Μεσολόγγι.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος, ευχαρίστησε τους ιδρυτές της Πινακοθήκης Χρήστο και Σοφία Μοσχανδρέου για την συμμετοχή τους στις Εορτές Εξόδου, σημειώνοντας ότι « η πρωτοβουλία και προσφορά της Πινακοθήκης στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι διαρκής και αξιέπαινη. Ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου στηρίζει και θα στηρίξει κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία που έχει ως στόχο της την τόνωση και ενίσχυση του πολιτισμού, της τέχνης, των γραμμάτων».

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, οι Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος και Θέρμου Σ. Κωνσταντάρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, καθώς επίσης αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσολογγίου και δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρευρέθηκαν επίσης οι εικαστικοί καλλιτέχνες Γ. Αδαμάκης, Μ. Γκολέμας και Χ. Κοντοσφύρης, καθώς και η διευθύντρια της γκαλερί Δ. Ζουμπουλάκη.