Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Παρουσίαση της μεγάλης συλλογής βιβλίων για το Μεσολόγγι του Βασίλη Τσαρούχη

Ραζή-Κότσικας, Μάγερ, Φαμπρ, Μπάιρον, Γιάννης Βλαχογιάννης... Ευαγγελάτος, Κορδόση, Σακαλής, Πετρόπουλος, Πετρονικολός, Kολόμβας, Μακρής... Σπάνιες εκδόσεις, φωτογραφικά λευκώματα, τόμοι χαρακτικών, ιστορικές πραγματείες, λογοτεχνικά κείμενα και ποικίλες εκδόσεις για το Μεσολόγγι εκτίθενται κάθε χρόνο στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου «Πολύπλευρο» της οικογένειας Τσαρούχη.

Μη ζητήσετε να τα αγοράσετε, δεν πωλούνται. Είναι βιβλία από την προσωπική συλλογή του Βασίλη Τσαρούχη, περίπου 500 τόμοι, που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια μισού αιώνα.

Τη συλλογή θα παρουσιάσουν ο Βασίλης και ο Νίκος Τσαρούχης σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με τους Φίλους Βαλβείου Βιβλιοθήκης στον Τεχνοχώρο Κοχλίας (Λόρδου Βύρωνα 27), την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 20.30.

"Καθώς ετοιμαζόμαστε για τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης στον Κήπο των Ηρώων στις 31 Μαρτίου, ελάτε να ακούσουμε τι έχει γραφτεί για το Μεσολόγγι, πώς συγκροτήθηκε αυτή η συλλογή και ποια μεσολογγίτικη παράδοση της οδού Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζει η έκθεσή της στη βιτρίνα του καταστήματος «Πολύπλευρο»." είναι το μηνυμα των Φίλων της Βαλβείου για τη νέα τους αυτή εκδήλωση.