Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

12 οι τραυματισμένοι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου που παραμένουν στο νοσοκομείο

Καλή είναι η εικόνα για τους περισσότερους τραυματίες του χθεσινού τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στην ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, μετά την πρόσκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας σε νταλίκα, λίγο πριν τα διόδια των Ν. Μαλγάρων.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»  κ. Χριστόπουλο στο νοσοκομείο θα παραμείνουν και σήμερα  δώδεκα ελαφρά τραυματίες, ενώ τελικά δεν υπάρχει  κίνδυνος για τη νεαρή για την όποια χθες είχε ανακοινωθεί πως ήταν σοβαρά. 
Δέκα από τους τραυματίες αποχώρησαν χθες μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο οδηγός του λεωφορείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχει χάσει το δεξί του πόδι από το γόνατο και κάτω ενώ έγινε χειρουργική επέμβαση  στο αριστερό του πόδι.
Ένας ακόμη ελαφρά τραυματίας διακομίστηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφού είναι στρατιώτης.



Στο μεταξύ πλήθος είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος τις οποίες διερευνά το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων της Τροχαίας της Θεσσαλονίκης . Για παράδειγμα πρέπει να απαντηθεί γιατί η νταλίκα ήταν σταθμευμένη στην Λ.Ε.Α. χωρίς σήμανση και alarm  όπως καταγγέλλεται αλλά και γιατί το λεωφορείο κινούνταν στην ίδια λωρίδα, όπως και γιατί ο βαρύτατα τραυματισμένος οδηγός δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώνεται η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας μέλη της όποιας βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Α.Ε. κ. Καψιαμπέτη που βρέθηκαν επίσης και στο νοσοκομείο για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υγείας των τραυματιών.
Η διοίκηση του ΚΤΕΛ είναι εξαιρετικά προβληματισμένη για το δυστύχημα μιας και πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο συμβάν με εμπλοκή λεωφορείου του ΚΤΕΛ μέσα σε έναν μήνα. Είχε προηγηθεί το δυστύχημα στο νέο νοσοκομείο του Αγρινίου στις 9 Δεκεμβρίου, με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία, ενώ στις 2 Ιανουαρίου σε μετωπική σύγκρουση λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Αγρίνιο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Περιθώρι, ένας 53χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του και μια 54χρονη τραυματίστηκε σοβαρά.
Για το χθεσινό τροχαίο, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει προκύψει η κατάληψη μέρους της δεξιάς λωρίδας του δρόμου από την νταλίκα, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα.


Αναδημοσίευση από το Agriniopress.gr