Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

(VIDEO) Σοκαριστική μαρτυρία: «Ο οδηγός του ΚΤΕΛ από την αρχή δεν οδηγούσε καλά» - Παρολίγο να «φύγει» από το δρόμο σε μία στροφή στα Γιάννενα


«Από τον τρόπο που οδηγούσε ο οδηγός του ΚΤΕΛ
δεν αισθανόμασταν ασφάλεια, ήμασταν βέβαιοι
πως κάτι δεν πήγαινε καλά.
Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά
το συζητήσαμε μεταξύ μας
αλλά κανένας μας δεν πήγε
να το πει στον ίδιο τον οδηγό
»
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της νεαρής Ξένιας, φοιτήτρια και η ίδια, που επέβαινε στο ΚΤΕΛ Αιτωλοκαρνανίας το οποίο συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό, στο ύψος των Μαλγάρων το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιανουαρίου, ο οδηγός του λεωφορείου «δεν οδηγούσε καλά από την αρχή της διαδρομής και όλοι όσοι ήμασταν μέσα φοβόμασταν».

Η ίδια, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είπε χαρακτηριστικά πως «ο οδηγός του λεωφορείου πήγε να φύγει εκτός δρόμου και πριν το ατύχημα, σε στροφή στα Γιάννενα, αλλά και ακόμη μία φορά λίγο μετά».

Η ίδια καθόταν στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου, στη μέση περίπου, ακριβώς μπροστά από τη δεύτερη πόρτα. Όπως επισήμανε η Ξένια, η πλειοψηφία των επιβαινόντων ήταν φοιτητές, ενώ τη στιγμή του ατυχήματος τα περισσότερα παιδιά κοιμόνταν. Μάλιστα, επειδή στους χώρους των επισκευών δεν χωρούσαν όλες οι βαλίτσες, μέσα στο χώρο του λεωφορείου αλλά και στο χώρο αποσκευών πάνω από τα κεφάλια των επιβαινόντων υπήρχαν παντού βαλίτσες και αποσκευές.




Η νεαρή φοιτήτρια, μεταφέροντας το πνεύμα που επικρατούσε μέσα στο λεωφορείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τόνισε πως «από τον τρόπο που οδηγούσε ο οδηγός του ΚΤΕΛ δεν αισθανόμασταν ασφάλεια, ήμασταν βέβαιοι πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά το συζητήσαμε μεταξύ μας αλλά κανένας μας δεν πήγε να το πει στον ίδιο τον οδηγό».

Τη στιγμή του δυστυχήματος η ίδια θυμάται πως «ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ δεν φρέναρε καθόλου» και πως «ξαφνικά ακούστηκε ένα μεγάλο μπαμ». Μάλιστα, πρόσθεσε πως «δεν προλάβαμε να προστατευτούμε καθόλου, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα είδα παιδιά γεμάτα αίματα και μέσα στο λεωφορείο επικρατούσε το απόλυτο χάος».

Συγκεκριμένα, η νεαρή Ξένια είδε μία κοπέλα που καθόταν μπροστά της να «βρίσκεται η μισή μέσα και η άλλη μισή έξω από το λεωφορείο. Το λεωφορείο μας και η νταλίκα είχαν γίνει μία μάζα» κατέληξε η ίδια.

Αναδημοσίευση από το protothema.gr