Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου και πάλι ο Βασίλης Μπρούμας

Την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο, με γραπτή του δήλωση,  ο Βασίλης Μπρούμας.
"Συμμαχία Δημοτικής Αναγέννησης" θα είναι το όνομα του συνδυασμού του, ο οποίος θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του Μετώπου Ελεύθερων Δημοτών , του οποίου ηγήθηκε στις προηγούμενες εκλογές.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπρούμα έχει ως εξής :

Εννέα τόσοι υποψήφιοι δήμαρχοι Ι.Π.Μεσολογγίου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου! Ποια η διαφορά; Το ερώτημα αυτό αρχίζει να απασχολεί διαρκώς εντονότερα όλο και περισσότερους δημότες μας. Καταθέτουμε σήμερα από την πλευρά μας μια πρώτη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και προεκλογική μας διακήρυξη.




Σε καθεστώς σκλαβιάς η Ελλάδα, σε συνθήκες υποδούλωσης η πατρίδα μας, βαθιάεξαρτημένη από τις ξένες δυνάμεις. Ολέθρια πολιτικά εγκλήματα έχουν διαπραχθεί τα τρία  τελευταία χρόνια σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Σε κρίση η κοινωνία μας. Η κρίση αυτή μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται σε μια κατάσταση αποτελμάτωσης και σήψης. Σ’ αυτό το κλίμα, συγκροτούμε σήμερα τη νέα πατριωτική, λαϊκή, δημοτική παράταξη με το όνομα «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗΣ», με την οποία θα διεκδικήσουμε την ψήφο των δημοτών μας στις προσεχείς εκλογές του Μαϊου. Στη συμμαχία αυτή μετεξελίσσεται το«ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ» και συμπεριλαμβάνει ήδη επιπλέον ανθρώπους απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα και απλούς λαϊκούς αγωνιστές, παραμένοντας ανοικτή σε περαιτέρω διευρύνσεις με άτομα και συλλογικότητες του δήμου μας.  

Είμαστε ήδη σε θέση και θα κάνουμε τα πάντα για να αξιοποιήσουμε τις άκρως ευνοϊκές συνθήκες για την απήχηση της πολιτικής μας γραμμής που επικρατούν στο δήμο, ως η συνεπέστερη δύναμη υπεράσπισης των δικαίων και συμφερόντων του, χωρίς ταλαντεύσεις, υπαναχωρήσεις και διφορούμενες θέσεις.

Με το νέο αυτό σχήμα αποζητούμε ευρύτερη απήχηση σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες μας, πέρα από κομματικές ταυτότητες. Δεν ανήκουμε σ’ αυτούς που λένε «Όλοι ίδιοι είναι!» αναφορικά με τα κόμματα, καθώς η κρίση και η εκποίηση του κοινωνικού πλούτου και της χώρας έχει ως συνέπεια μια «ενστικτώδη» αντίδραση,την απονομιμοποίηση των αστικών κομμάτων στη συνείδηση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού και των δημοτών μας. Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό, ότι είναι όλοι ίδιοι, γιατί υπάρχουν σαφώς τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για την κρίση, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσουμε ως εντολοδόχοι ή «αχθοφόροι» τηςπολιτικής, της γραμμής και των σκοπιμοτήτων οποιουδήποτε κόμματος για τα τοπικά μας ζητήματα. Δεν έχουμε ανάγκη από «κηδεμόνες». Η συμμαχία μας κινείται ανεξάρτητα από τα κόμματα και θα συνεργαστεί φυσικά αύριο ως δημοτική αρχή από θέση ισχύος με αυτά τα πολιτικά - κυβερνητικά κέντρα ισχύος.

Η κοινωνία μας καταρρέει. Οι άνθρωποι, και ειδικά οι νέοι χωρίς μέλλον αναζητούνένα στήριγμα. Μια ελπίδα. Είμαστε φορέας ενός μέλλοντος για τον τόπο μας. Δύναμη δημοτικής κοινωνικής ανασυγκρότησης. Εκπροσωπούμε ένα αναγεννητικό κίνημα. Καμιά σχέση με κανενός είδους υποτέλεια. Εμψυχωμένοι από τα ανθρωπιστικά ιδανικά της αντίστασης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, όχι μόνο διατηρούμε ακμαίο το φρόνημα και το ηθικό μας, αλλά διεκδικούμε με σοβαρότητα και αξιώσεις τη δημοτική εξουσία. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα αναγεννητικό κίνημα του Δήμου. Να κατακτήσουμε τις συνειδήσεις των δημοτών. Θέλουμε να φτάσει ο λόγος, οι πράξεις και οι ιδέες μας σε όλους τους λαϊκούς ανθρώπους του δήμου μας, και προπαντός, στους κατοίκους της υπαίθρου μας.

Βλέπουμε παντού τριγύρω μας το ψάρι να έχει βρωμίσει από το κεφάλι αλλά τη βρωμιά του να προχωρεί και στο υπόλοιπο σώμα. Και ενέσκηψε και η καταστροφή. Η κρίση, η πείνα και οι αυτοκτονίες.. Πολλοί δεν έχουν την πολιτική και πολιτισμική ωριμότητα για να διακρίνουν τα αίτια της κρίσης. Άλλοι αποφεύγουν να αναφερθούν σ’ αυτά. Λοιπόν; Θέλουμε τους δημότες μας να γνωρίζουν και να μετέχουν σε όλα.Να γίνουμε όλοι μαζί ο διαφωτιστής και οργανωτής ενός πλατιού πολιτικού και πολιτισμικού αιτήματος αναγέννησης του δήμου μας. Έχουμε βρει τη δύναμη να ξεπεράσουμε καταγωγικές αγκυλώσεις.

Σήμερα διακυβεύεται το μέλλον μιας ακόμη γενιάς. Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, πρωτίστως σε εθνικό, βεβαίως αλλά και σε τοπικό επίπεδο, μια νέα περίοδοςκτηνωδίας και βαρβαρότητας θα κυριαρχήσει στη χώρα και στο δήμο μας. Το βλέπουμε, το ζούμε, μας πονάει ιδιαίτερα εδώ. Αφού μας «παίρνουν»  τα ποτάμια, διαλύουν τις κοινότητες και τους δήμους, «σκοτώνουν» το Μεσολόγγι, του αφαιρούν βάρβαρα, οι ιερόσυλοι, οι «κανίβαλοι», και την «καρδιά» - το ΤΕΙ και τη νεολαία του!

Οφείλουμε, μαζί με άλλες συμμαχικές τοπικές δυνάμεις να πρωτοστατήσουμε σε ένα κίνημα σωτηρίας του δήμου και των δημοτών μας. Ειδικά να πρωτοστατήσουμε στις κινήσεις αλληλεγγύης στα θύματα της κρίσης.

Έχοντας ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, ανασυγκροτημένοι ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά είμαστε σήμερα σε θέση να διακηρύξουμε τονστρατηγικό μας στόχο: Μια τοπική κοινωνία όρθια, με βιώσιμη οικονομία, σεβόμενη και προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον και αξιοβίωτη ζωή για τους κατοίκους σε έναν Ιερό Δήμο, σεβαστό απ’ όλους. Με μόνη τη διαφορά ότι εμείς ως δημότες και ως δημοτική Αρχή θα το επιβάλλουμε σε άπαντες να μας σέβονται μην αφήνοντάς τους κανένα περιθώριο επιλογής

Για να μη βαδίζουμε με σκυμμένο το κεφάλι σαν ραγιάδες, αλλά με το κεφάλι ψηλά, όπως μας αξίζει.

Για τη σηματοδότηση της ουσιαστικής ανάκτησης όλων όσων δικαιούμαστε, συμπεριλαμβανομένης της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς μας

Για μας δεν υπάρχουν, δεν αναγνωρίζονται  «χαμένες υποθέσεις» του Δήμου



Πάνω απ’ όλα ο Τόπος μας και οι Άνθρωποί του
Συμμαχία Δημοτικής Αναγέννησης
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ – ΤΙΣ ΟΙΝΙΑΔΕΣ