Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη της Μ. Τριανταφύλλου στο Κ. Υ. Θέρμου

Το Κέντρο Υγείας Θέρμου επισκέφτηκε η Μαρία Τρίανταφύλλου όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Ιατρούς το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.
Η βουλευτής  μαζί με κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε ιδιαιτέρα μετά την έναρξη της εφαρμογής των μνημονίων και στο χώρο της Υγείας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμά για το Κέντρο Υγείας Θέρμου, που όπως ανέφεραν οι γιατροί μόνο το 2010 αντιμετώπισε  150.000 περιστατικά, είναι ότι πλέον από εκεί που λειτουργούσε με 15 γιατρούς, πλέον λειτουργεί μόνο  με τέσσερεις και με έλλειψη στις ειδικότητες του μικροβιολόγου και του ακτινολόγου. Μάλιστα η έλλειψη αυτών των ειδικοτήτων όπως αναφέρουν και οι γιατροί οδηγεί τους ασθενείς να βάζουν το χέρι στη τσέπη και να «ταακουμπάνε» σε ιδιωτικά εργαστήρια .
Η κ. Τριανταφύλλου σημείωσε  "πως η κυβέρνηση Σαμαρά προωθεί την διάλυση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας σύμφωνα και με τις προσταγές της τρόικας αδιαφορώντας για τους πολίτες και το δικαίωμα στην υγεία". 


Τόνισε πως "ο υπουργός Υγείας μετά από τις αντιδράσεις για το 25εύρω, φαίνεται να αναδιπλώνεται αλλά στην ουσία συνεχίζει το καταστροφικό έργο που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργόςφέρνοντας με την συνηθισμένη πλέον διαδικασία του κατεπείγοντος στη βουλή άλλο ένα νομοσχέδιο με το οποίο θεσμοθετεί ουσιαστικά από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την οριστική διάλυση των ασφαλιστικών  ταμείων" 
Τέλος, ανέφερε πως "για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντρική πολιτική επιλογή η υπεράσπιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας και αποτελεί  ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ώστε να μπει ένα τέλος  στον κατήφορο και την διάλυση που οδηγεί την χώρα η τρόικα και οι ντόπιοι εντολοδόχοι της".