Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Θέλουμε ή όχι την Ακαδημία της Ελευθερίας ;

Πέρασαν αρκετές ημέρες από την επίσημη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου που καταργεί τη "Διεθνή Ακαδημία της Ελευθερίας" χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση που να έχει δημοσιοποιηθεί  από τους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής (βουλευτές, περιφέρεια, δήμος, συλλόγους κ.α.).
Ανατρέχοντας στο παρελθόν στη μνήμη μας έρχονται, οι "δακρύβρεχτοι" λόγοι για το Μεσολόγγι, των κοινοβουλευτικών μας ταγών. όταν η βουλή, το 2003 νομοθετούσε ομόφωνα  την σύσταση της Ακαδημίας. 
Όπως επίσης θυμούμαστε τα λόγια των τότε κυβερνητικών βουλευτών "για τη νέα λαμπρή σελίδα που ανοίγεται για το Μεσολόγγι"...
10 χρόνια μετά αυτοί που νομοθέτησαν την σύσταση της Ακαδημίας ... Την καταργούν ...
Φυσικά για να φθάσουμε στο σημερινό σημείο ευθύνη φέρει ο κύριος Γεράσιμος Καζάνας, - ιδέα του οποίου ήταν η σύσταση της Ακαδημίας πριν 50 χρόνια- και ο οποίος από την σύσταση μέχρι και σήμερα δεν μπόρεσε να μορφοποιήσει την Ακαδημία, αρνούμενος τη συνεργασία με το δήμο Μεσολογγίου ή άλλους φορείς . 



Κι αυτό γιατί εδώ και 10 χρόνια ο κ. Καζάνας αναλώθηκε σε "μικροπολιτικές" ενέργειες για να περιέλθει το κτήριο του παλιού νοσοκομείου στην Ακαδημία, αδιαφορώντας για το ότι με τις ενέργειες του οδηγούσε σε απαξίωση την πρωτοβουλία του...
Το ζήτημα όμως σήμερα δεν είναι ο κ. Καζάνας, αλλά εάν ο δήμος Μεσολογγίου θέλει την Ακαδημία της Ελευθερίας. 
Και το ζήτημα αυτό απαιτεί σοβαρή συζήτηση....