Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ για το χθεσινό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας σχετικά με το χθεςινό τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Νέων Μαλγάρων, τονίζοντας πως η κινητοποίηση του Ε.Κ.Α.Β υπήρξε άμεση.

Αναλυτικά:

"ΑΜΕΣΗ αντίδραση του Ε.Κ.Α.Β. με 17 ασθενοφόρα & κινητές μονάδες στο σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Νέων Μαλγάρων.

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ανταπεξήλθε άμεσα και αποτελεσματικά στο σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με νταλίκα, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων.
Συγκεκριμένα: το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε την κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 15:46 και το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 15:48, μόλις 2 λεπτά μετά. Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά οργανώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση συνολικά 15 ασθενοφόρων και 2 κινητών μονάδων του Ε.Κ.Α.Β..
Ο απολογισμός του θλιβερού αυτού συμβάντος ήταν 2 νεκρές γυναίκες και 24 τραυματίες.
Από τους τραυματίες, οι 23 διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ένας φαντάρος διακομίσθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως". 

Επίσης ανάλογη ανακοίνωση για τη μοιραία σύγκρουση εκδόθηκε χθες από την αστυνομία:



"Σήμερα (07-01-2014) μεσημβρινές ώρες, στο 481 χλμ N .Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη), υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 55χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο γυναικών και τον τραυματισμό άλλων είκοσι δύο ατόμων, άπαντες επιβάτες του λεωφορείου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στο τόπο του δυστυχήματος αστυνομικοί της Τροχαίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και σταθμοί του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.