Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Για ακόμη μια φορά ο δήμος Μεσολογγίου ολιγώρησε... Μας έμεινε η πινακίδα της Ακαδημίας...

Πέρυσι ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων (28/4/2013) η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ δημοσίευε το σχέδιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης για κατάργηση φορέων του δημοσίου μεταξύ των οποίων και της «Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας.»
Τότε σε ανάρτησή μας, μεταξύ άλλων σημειώναμε: «…ένα νέο «μέτωπο» ανοίγει για την πόλη του Μεσολογγίου, μιας και η «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» είχε τουλάχιστον στα χαρτιά έδρα το Μεσολόγγι…
Μένει φυσικά να επαληθευτεί η εγκυρότητα του ρεπορτάζ της εφημερίδας…» (εδώ η ανάρτηση).
Το διάστημα που ακολούθησε, προφανώς, καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε από πλευράς του δήμου Μεσολογγίου και των φορέων της περιοχής, ώστε να ακυρωθεί η πρόθεση του υπουργείου. 
Αντίθετα υπήρξαν δημοσιεύματα καθησυχαστικά που υποστήριζαν, ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της Ακαδημίας της Ελευθερίας.
Επειδή, το νομοσχέδιο που καταργεί την Ακαδημία είναι σε διαβούλευση και επομένως δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή θεωρούμε ότι θα πρέπει έστω και καθυστερημένα να υπάρξει πρωτοβουλία.
Άλλωστε, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης ήταν αυτός που προεκλογικά το 2010, εγκαινιάζοντας το εκλογικό του κέντρο μιλούσε με «θέρμη» για την Ακαδημία, κατηγορώντας, τον τότε δήμαρχο Γ. Αναγνωστόπουλο ότι «…έβαζε προσκόμματα στη λειτουργία της Ακαδημίας…»
Από τον Απρίλιο έως σήμερα σε ποιες ενέργειες προέβη ο δήμαρχος Μεσολογγίου για το ζήτημα της κατάργησης και στο διάστημα της τρίχρονης  θητείας του τι έχει κάνει για να λειτουργήσει η Ακαδημία της Ελευθερίας; πλην της τοποθέτησης πινακίδας στο παλιό νοσοκομείο;