Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ευοίωνες προοπτικές για τη Μαρίνα Μεσολογγίου. Υπογράφτηκε η νέα σύμβαση παραχώρησης

Προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης για τη Μαρίνα Μεσολογγίου ανοίγονται μετά την πρόσφατη υπογραφή νέας σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της αναδόχου εταιρείας με βάση τη νέα χωροθέτηση της Μαρίνας, κάτι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ελλιμενισμό 600 σκαφών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα ενεργειών ενός εκ των εταίρων της "Μαρίνας Μεσολογγίου Α. Ε."  (σ.σ. Γ. Αγγελόπουλος). 
Η νέα σύμβαση προβλέπει την υλοποίηση σε βάθος τριετίας επενδυτικού σχεδίου ύψους 5,5 εκ. Ευρώ. 
Συγκεκριμένα προβλέπονται:



προμήθεια travel lift 150tn
Σταθμός υγρών καυσίμων
Επιπλέον κτιριακές εγκαταστάσεις 1000 τ.μ.
Επιπλέον 400μ. Πλωτού κυματοθραύστη 
Επιπλέον πλωτές προβλήτες 380μ. 
Ανάπλαση χερσαίας ζώνης με τη δημιουργία χωρών πρασίνου, αθλοπαιδιών, πάρκινγκ. 
Τοποθέτηση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας και πυροπροστασίας

Με την ολοκλήρωση του έργου η Μαρίνα θα μπορεί να εξυπηρετήσει όπως αναφέραμε 600 σκάφη όλων των διαστάσεων ακόμη και mega γιώτ 120 μ. 

Φυσικά για να συμβούν τα παραπάνω θα πρέπει το Λιμενικό Ταμείο αλλά και η εταιρεία να προβούν στην κατάθεση για έγκριση από το υπουργείο Τουρισμού των αντίστοιχων μελετών και όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση του Λιμενικού Ταμείου στο Δ. Σ. της εταιρείας, αφού μετά την πρόσφατη ανασυγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής δεν υπάρχει εκπροσωπός της στο Δ. Σ. της εταιρείας. Έτσι η εκλογή νέου Δ. Σ. μάλλον  είναι μονόδρομος. 

Τέλος, θεωρούμε ότι θα πρέπει εκ μέρους των θεσμικών παραγόντων της περιοχής να αναληφθεί πρωτοβουλία για άμβλυνση της διάστασης μεταξύ των δυο μεγάλομετόχων της "Μαρινα Μεσολογγίου Α. Ε. " κ.κ. Γ. Αγγελόπουλου και J. Mennen.