Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κατά των εξοντωτικώνπροστίμων

Για την εύρεση κοινού τρόπου αντιμετώπισης των προστίμων του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που επιβάλλονται από 1/01/2014 βάση του νέου φορολογικού συστήματος, συγκεντρώθηκαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων του Αγρινίου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αυτό στο οποίο όλοι φαίνεται να συμφωνούν είναι η ανάγκη ενός κοινού μετώπου με σκοπό την ανατροπή αυτών των αποφάσεων.
Λόγω της μικρής προσέλευσης, οι εκπρόσωποι των φορέων αποφάσισαν να ενημερώσουν διεξοδικά για τα όσα συζητήθηκαν, όλους τους φορείς ώστε να βγει ένα κοινό ψήφισμα ενάντια στα νέα μέτρα.
«Είναι πολιτική του ΔΝΤ να μειωθούν οι μικρές επιχειρήσεις χωρίς να συνυπολογίζεται βέβαια η αύξηση του αριθμού των ανέργων, αφού για κάθε επιχείρηση που κλείνει τέσσερις άνθρωποι κατά μέσο όρο μένουν άνεργοι…», ανέφερε στη σύντομη εισήγησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζής.


Αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου κ. Σωτήρης Τσιλιγιάννης,  για τα «εξοντωτικά μέτρα και πρόστιμα τα οποία καμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει.» Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε πως, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής βρήκαν πάτημα αυτά τα μέτρα. «Θα πρέπει να υπάρξουν κινητοποιήσεις από κοινού με όλους τους φορείς. Ακόμη και οι λογιστές να κατεβάσουν τα μολύβια τους…», ανέφερε ο ίδιος.
«Οι βάναυσες αυτές ρυθμίσεις θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στον ήδη πληγωμένο κόσμο του εμπορίου» δήλωσε από πλευράς του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου  κ. Παπαϊωάννου.

Η κ. Χαϊδω Παπαζήση, σε δηλώσεις της είπε: «Είμαστε εδώ ώστε, μαζί με τους άλλους κλάδους, να αναλάβουμε δράσεις απέναντι στα σκληρά αυτά μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό που το Επιμελητήριο για πρώτη φορά παίρνει μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία».
Στα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων αναφέρθηκε διεξοδικά και ο κ. Παναγιώτης Ζήσογλου, πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου.
Αναδημοσίευση από το agrinionews.gr