Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

"Αναγκαστική απαλλοτρίωση αγροτεμαχίων" για ασφαλείς ιπποδρομίες στον Αγ. Γεώργιο Μεσολογγίου

Επίσκεψη στο χώρο όπου πραγματοποιείται το έθιμο των ιπποδρομιών του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποτελούμενο από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη, το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου και το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Τζιώλη Δημήτρη.

"Το έθιμο το οποίο πραγματοποιείται επί δεκαετίες ανήμερα της γιορτής τ’ Άι-Γιώργη και είναι γνωστό πανελλαδικά, κινδυνεύει να σταματήσει και η μόνη λύση για τη διάσωση του είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων για την δημιουργία του ιπποδρομίου" σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου.



Ενώ ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε : “Είναι υποχρέωση μας να προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την διάσωση του εθίμου. 
Δυστυχώς οι οικονομικές απαιτήσεις από κάποιους ιδιοκτήτες είναι υπερβολικές και για αυτό προχωράμε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων. 
Άμεσα ξεκινούν όλες οι διαδικασίες ώστε μέσα στο 2014 να ολοκληρωθούν και να μπορέσει το πανελληνίως γνωστό παραδοσιακό έθιμο των ιπποδρομιών να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.”