Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Β. Μπρούμας: "Πώς να κρυφτείτε απ’ τα παιδιά, κύριε Καραπάνο;"

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας
Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου 

Άντε πάλι, ένας ακόμη αποτυχημένος υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., που θέλει αυτός να γίνει δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου! Ας είναι. Τι είπε λοιπόν ο κ. Καραπάνος  κατά την προχθεσινή δημόσια παρουσίαση του συνδυασμού τουμε το όνομα «δήμος για τα παιδιά μας», των θέσεών του για το δήμο Μεσολογγίου και των  αξόνων πάνω στους οποίους θα κινηθεί;

Είπε κατ’  αρχήν ότι δεν θα ακολουθήσει την τακτική των ανέξοδων υποσχέσεων και των αερολογιών. Πολύ ωραία. Δεν έκανε τον κόπο να μας πει τίποτα για την κρίση, που διαπερνάει τα πάντα, για τις αιτίες της, τους υπεύθυνους, τις συνέπειές της κ.λ.π. γιατί «αυτά τα ξέρουμε όλοι». Και βέβαια τα ξέρουμε και τα ζούμε όλοι στο πετσί μας, αλλά ο ίδιος τι θέση παίρνει επ’ αυτού; Προφανώς θεωρεί την κρίση κάτι ως φυσικό φαινόμενο και «την κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Δήλωσε «άχρωμος», η αλήθεια όμως είναι πως είναι «μπλε» και πολιτικά άκαπνος.

Ενώ η κοινωνία όλη έχει διαλυθεί, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, λίθος επί λίθου, κολυμπηθρόξυλο, αυτός βλέπει «αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν τα πράγματα όπως έχουν για να μην χάσουν τα προνόμιά τους»! Για ποια ακριβώς προνόμια και εκ μέρους ποιών  μιλάει, ή μήπως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου;«Παίζει» παιδαριωδώς με τον πόνο των νέων παιδιών και των οικογενειών τους. Κατ’ αυτόν «κάποιοι λένε πως χάθηκε μια γενιά» αλλά ο ίδιος «δεν τα παρατάει». Από την πόλη έρχομαι. Και μάλιστα τα παιδιά είναι «πηγή έμπνευσης, κινητήρια δύναμη και τελικά η κεντρική ιδέα του συνδυασμού». Ναι, αλλά τα παιδιά τα ρωτήσατε κύριε Καραπάνο;

Θέλει, λέει, αλλαγές και συγκρούσεις με τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Όμορφα, περίφημα! Όμως, εκλιπαρούμε, έλεος, όχι τόσα αίματα!
Θα προσπαθήσει επίσης να αναδείξει την ταυτότητα του τόπου μας, είναι όμως σχεδόν άγνωστη η δική του ταυτότητα. Υπόσχεται «φρέσκα πρόσωπα» και … φρέσκο αέρα, κοπανιστό. Και «τα προβλήματα δεν θα περάσουν καθόλου καλά μαζί του», στο τέλος «θα τα νικήσει». Είπατε τίποτα για αερολογίες;

Περίεργες, παλιομοδίτικες υποσχέσεις για την τρίτη ηλικία. Φαίνεται πως ο υποψήφιος έχει επιλέξει σκόπιμα «εύκολους» στόχους, τα παιδιά και την τρίτη ηλικία, που ίσως νομίζει πως μπορεί να «ξεγελάσει».
Όσο για το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και το ΤΕΙ Μεσολογγίου, η θέση του είναι… «τρέχα γύρευε», γιατί «οι αποφάσεις δεν παίρνονται πίσω»! Δεν μας είπε τι ακριβώς πρεσβεύει για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, ούτε για την ... «κοινωνική πολιτική» που επαγγέλλεται ο συνδυασμός του. Τυχαίο; Ενώ «ξέχασε» εντελώς στη σχετική αναφορά του τον Εύηνο ποταμό, εμφανιζόμενος αδύνατος στη γεωγραφία και την πατριδογνωσία( Γαλατάς, Περιθώρι…). Ούτε καν…

«Ασαφείς» οι θέσεις του για τα σκουπίδια, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση. Όσο για την «ανάπτυξη», βλέπει επενδυτές και τουρισμό, χωρίς ούτε καν απλή αναφορά στην αγροτική πολιτική και στον πρωτογενή τομέα. «Να μην είναι ο δήμος επιχειρηματίας», «να δημιουργήσει όμως ελκυστικές υποδομές για επενδυτές, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη». Να μην είναι «ούτε έμπορος ούτε και μεταποιητική εταιρία» ο δήμος. Μάλιστα. Καταλάβαμε. Μήπωςγενικό ξεπούλημα καλύτερα; Συμμεριζόμαστε το φαντασιακό δράμα και τις παραλυτικές αντιφάσεις του υποψηφίου, επιχειρηματίας και έμπορος ο ίδιος, να προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα των τωρινών κύριων ιδιοτήτων του με όσα πιστεύει για το δήμο.  Μα, αυτό δεν λέει ότι ξέρει να κάνει καλά, ο κύριος Καραπάνος; Να «επιχειρεί» και να εμπορεύεται; Τι άλλο γνωρίζει άραγε γύρω από το τι είναι ένας δήμος, αφού μας είπε τι δεν είναι;  Μύλος. Καλύτερα να τα παρατήσει. Υγεία, πάνω απ’ όλα!

Αναρωτήθηκε ο υποψήφιός μας, γιατί τα όσα ωραία ο ίδιος ανέφερε και υποσχέθηκε για το δήμο, δεν τα έκαναν όλα αυτά οι άλλοι, που ήταν και οι εποχές καλύτερες; «Χάθηκαν πολλές μάχες στον «Καποδίστρια», στον «Καλλικράτη», στο θέμα του ΤΕΙ και του Νοσοκομείου. Η ΔΕΥΑΜ είναι στο παρά πέντε του κλεισίματος(!)». Όπα, εδώ είμαστε. Κι ακόμη: «Σημερινή οικτρή κατάσταση του δήμου» διαπίστωσε και τέλος  αναρωτήθηκε (υποκριτικά ή αφελώς;): «Κανένας δεν έχει ευθύνη;». Έλα, ντε. Δείχνει να μην ξέρει τίποτα ο ίδιος για το έγκλημα, να μην έχει ακούσει για το «φόνο».

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Η παράσταση λαμβάνει τέλος. Όχι άλλη κοροϊδία και παραμύθι.

Ο κ. Καραπάνος φέρνει πράγματι «αέρα φρεσκάδας» στην τοπική πολιτική σκηνή. Τόσο φρέσκο, που αναδίδει την οσμή της μούχλας του γνώριμου από το παρελθόν και αντιδραστικού στη συγκεκριμένη χρήση του «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», στη σύγχρονη εκδοχήεκπροσώπησης από τον προφανώς και κατά συνειρμό βαθύ «μπλε» υποψήφιο.

Ο κ Καραπάνος διακηρύσσει πως έχει θέληση, καλές προθέσεις για το δήμο και έδωσε ήδη επιλεκτικά συγκεκριμένες υποσχέσεις σε ενδιαφερόμενους με σαφές περιεχόμενο και υπονοούμενα. Δεν μπορεί, δεν δικαιούται  όμως να παριστάνει αφελώς την περιστερά της πολιτικής αθωότητας Να του ξαναπούμε, λοιπόν, από την πλευρά μας. Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν προσφέρεται για… «παιδικά» παιχνίδια. Δεν έχει ανάγκη από άλλους αποτυχημένους, ιδίως αποτυχημένους υποψηφίους βουλευτές του ένοχου παρελθόντος. Αρκετοί έχουν ήδη ασελγήσει πάνω του. Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σας, μπορείτε να πάτε να παίξετε πολιτικά παρά πέρα, κάπου αλλού, με τα «παιδιά» σας. Γιατί και οι συντηρητικοί, υπερήφανοι δημότες μας δεν ανέχονται πια άλλη κοροϊδία και υποτίμηση. Αρκετά, έως εδώ! Είναι υψηλή για σας «της ποιήσεως η σκάλα» σ’ αυτή «των ιδεών την πόλη», στον Ιερό και πολύπαθο αυτό Δήμο.