Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Β. Μπρούμας: "Δεν θα αφεθούν να διαλύσουν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου"

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας
Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου 

«Τους ήρθε ξαφνικό», δεν το περίμεναν οι γνωστοί «κύκλοι». Ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν πώς αντέδρασε έτσι το Μεσολόγγι. Είχαν πιστέψει και οι ίδιοι ότι θα μπορούσαν ανεμπόδιστα να αποψιλώνουν σιγά σιγά το Νοσοκομείο Μεσολογγίου μέχρι την τελική διάλυσή του, και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν τους συλλογικούς φορείςσύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και ολόκληρη τη μεσολογγίτική κοινωνία να τους κάνουν μπάχαλο τα σχέδια, ύστερα από θυελλώδη παρέμβασή τους! Εκεί που ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν το θρίαμβο της πολιτικής τους θεωρώντας  ως ψευδώνυμο το «Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας» που γι’ αυτούς στην ουσία συνιστά την κατάργησητου Νοσοκομείου Μεσολογγίου προκειμένου να «σωθεί» αυτό του Αγρινίου, τώρα υποχρεώνονται να θρηνήσουν και να κλάψουν την πολιτική αυτή, ακυρώνοντας τον προγραμματισμό τους για τις επόμενες μετακινήσεις (π.χ. οδηγών) και υποχρεούμενοι να ανακαλέσουν όλες τιςπροηγούμενες που έχουν πραγματοποιηθεί στη σκιά εγείροντας πέραν των άλλων και σοβαρό ηθικό ζήτημα.

Κι ενώ όλα αυτά είναι σε εξέλιξη και χρειάζεται βεβαίως διαρκής εγρήγορση και επαγρύπνηση , κατέφθασε ο καινούργιος διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κ. Γεώργιος Κυριακόπουλος, (εξ Αγρινίου ορμώμενος!) ο οποίος πέραν του ότι δεν έχει καμία προτέρα εμπειρία με το «αντικείμενο», έχει ήδη προβεί μέχρι τώρα ως νεοφώτιστος στο ρόλο του σε αστοχίες και αψυχολόγητες ενέργειες για τις οποίες μπορεί να πει κανείς  καλοπροαίρετα ότι θα «μάθει» και εν πάσει περιπτώσει δείχνει πρόθυμος μαθητής. 




Εντάξει, η κυβερνητική πολιτική γενικώς στο χώρο της υγείας και των Νοσοκομείων είναι γνωστή, επιεικώς καταστροφική και πανδήμως απορριπτέα. Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, και κατά συνέπεια ο πληθυσμός της περιοχής μας, δυστυχώς, υφίσταται τις επιπρόσθετες τραγικές συνέπειες ενδογενών τοπικών αιτίων που λειτουργούν αθροιζόμενα αρνητικά εις βάρος του, παρά το αξιόλογο θετικό ιστορικό της λειτουργίας του και τη συνεχιζόμενη σημαντική προσφορά και απόδοσή του σε όλους τους τομείς, υπό αντίξοες συνθήκες. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, φαίνεται πως ο κ. Κυριακόπουλος δεν έχει επίγνωση για το πού ακριβώς βρίσκεται, συμπεριφέρεται σαν να δίνει εξετάσεις αποκλειστικά  στους προϊσταμένους του και δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για το βαθμό που θα του βάλουν και τα μόρια που θα συγκεντρώσει για προσωπική του χρήση. Δεν εξηγείται διαφορετικά που με το «καλημέρα», για παράδειγμα, ανάμεσα σε άλλα παρόμοιας σημασίας και σοβαρότητας, αποφάσισε να δείξει την ασέβειά του, να προσβάλει, νααπαξιώσει και να υποβαθμίσει έναν ολόκληρο τομέα του Νοσοκομείου, τον ψυχιατρικό τομέα, με διακινούμενες νοσηλευτικές κλίνες πέραν των άλλων, καλυπτόμενο από έναν και μόνο ψυχίατρο, όλες τις ημέρες του μήνα, όλο το χρόνο, περικόπτοντάς του αυθαίρετα και βάναυσα τις εφημερίες, σε μια περίοδο και σε συνθήκες που τα ψυχικά νοσήματα είναι σε έξαρση, οι απόπειρες αυτοκτονίας στην καθημερινήεπικαιρότητα και οι σχετικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής αυξημένες. Η πρώτη απάντηση του κ. Κυριακόπουλου σε σχετική έντονη διαμαρτυρία μας ήταν αρχικά ότι «κάνει σχεδιασμούς επί χάρτου» και στη συνέχεια μας συνέστησε να απευθυνθούμε στον υπουργό Υγείας. Αφού υπενθυμίσουμε στον  κύριο Κυριακόπουλο ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς αδαών, σχεδιασμούς επί χάρτου και διάφορα άλλα παιχνίδια, απευθυνόμαστε δημοσίως στον υπουργό Υγείας και του ζητούμε,  με την πεποίθηση ότι μπορεί πράγματι να το κάνει σ’ αυτή τη φάση αυτό τουλάχιστον μιας και δεν έχει οικονομικό κόστος, να αποκαταστήσει τη σοβαρότητα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και να το προστατεύσει από τον κυνισμό,  την ασχετοσύνη, τη γελοιότητα και την ανοησία συμπεριφορών που  καταβαραθρώνουν περαιτέρω το κύρος του και το απαξιώνουν εντελώς.