Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου από τη "ΔΙΕΞΟΔΟ" ξεκινούν οι Γιορτές Εξόδου 2017 (VIDEO)


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου θα κορυφωθούν την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου στο Μεσολόγγι, οι δεκαπενθήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος της πόλης για τον εορτασμό της 191ης επετείου της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.
Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 25 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο εδώ και 17 χρόνια από το σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων, το ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» που φέτος σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσει μοναδικά αρχαία ευρήματα από τις ανασκαφές κατά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού.
Την παρουσίαση του προγράμματος και της αφίσας των φετινών Γιορτών Εξόδου παρουσίασαν στην αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας (Πινακοθήκη) ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και η Αντιπρόεδρος κυρία Σοφία Λαναρά.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, την Αθήνα και το Βόλο.



Όπως σημείωσε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, «η παρουσίαση του προγράμματος, αποτελεί το επιστέγασμα μιας συντονισμένης προσπάθειας τόσο του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου, όσο και συμπολιτών μας, που έχει ως στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των Εορτών. Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται σ αυτό είναι επιλεγμένες και αντιπροσωπευτικές του ύφους, της ποιότητας και της αισθητικής που επιβάλλεται
Στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων αναλυτικά, αναφέρθηκαν ακολούθως ο κ. Δ. Μπουσμπουρέλης και η κυρία Σοφία Λαναρά.





Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος του πανελληνίου διαγωνισμού για την αφίσα των Εορτών Εξόδου, όπου διακρίθηκε η δημιουργία του κ. Σπύρου Κιτσινέλη. Επίσης, τον Δημογέροντα Χρήστο Καψάλη θα ενσαρκώσει κατά την αναπαράσταση της Ανατίναξης ο κ. Θωμάς Θεοφιλάτος.
Τιμώμενη Φιλελληνική χώρα θα είναι η Πολωνία, καθώς και η αδελφοποιημένη Κοινότητα Σαμαρίνας.
Τέλος ανακοινώθηκε η έκδοση από τα ΕΛ.ΤΑ. συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων και λευκώματος για την φετινή επέτειο.