Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ημερίδα για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την καύση βιόρευστων προγραμματίζει ο δήμος Μεσολογγίου

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κάνει γνωστό ότι προετοιμάζει ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τη λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με βιόρευστα στην περιοχή.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση στόχος είναι η ολοκληρωμένη ενημέρωση με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Προκειμένου να υπάρξει επαρκής και προς κάθε κατεύθυνση ενημέρωση σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά εντός των ορίων του, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου δρομολογεί την διαδικασία για άμεση επιστημονική ενημέρωση των δημοτών και ενδιαφερομένων, σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι:



1. Ενημέρωση για το είδος των επενδύσεων

2. Ανάπτυξη διαλόγου με τους παριστάμενους για επίλυση κάθε απορίας σχετικά με τις επενδύσεις

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σεβόμενος τις αποφάσεις των συμβουλών της Δημοτικής κοινότητας Μεσολογγίου και Τοπικής κοινότητας Ευηνοχωρίου, υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα με την παρουσία φορέων όπως Πανεπιστήμιο, ΤΕΕ ,κλπ . καθώς επίσης διοικητικών αρχών όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας, θα επιδιώξει την ολοκληρωμένη ενημέρωση με βασικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.>