Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Το βιβλίο "Η πολυαισθητηριακή δυναμική της εικόνας στη διδακτική διαδικασία" παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσολογγίου “Κωστής Παλαμάς” και το βιβλιοπωλείο “Πολύπλευρο” (Χ. Τρικούπη 2, Ι.Π. Μεσολογγίου) παρουσιάζουν στις 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Theoxenia στο Μεσολόγγι, το βιβλίο του συναδέλφου εκπαιδευτικού Βασίλη Ζαγκότα “Η πολυαισθητηριακή δυναμική της εικόνας στη διδακτική διαδικασία. Έρευνα στο σχολικό εγχειριδιο Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου”. 
Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε το 2016 από τον εκδοτικό οίκο Κυριακίδη στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει μια διαφορετική μεθοδολογία προσέγγισης της εικονογράφησης των σχολικών εγχειριδίων και παραθέτει προτάσεις διδασκαλίας, στη βάση της σημειωτικής ανάλυσης των εικόνων. 

Στο προσκήνιο τίθενται τα βασικά δομικά στοιχεία των εικόνων, το χρώμα, το μέγεθος, η θέση τους στη σελίδα, η θέση και οι πληροφορίες της λεζάντας, τα στοιχεία και η διάταξη των μορφών αλλά και η ταυτότητα κάθε έργου. 


Η μεθοδολογία αυτή δεν αποσκοπεί μόνο στην καθημερινή διδακτική πρακτική αλλά και στην περαιτέρω ερμηνεία των οπτικών πληροφοριών που συναντά κανείς καθημερινά στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. 
Το βιβλίο αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τον εκπαιδευτικό και αξίζει να βρίσκεται σε κάθε επιστημονική βιβλιοθήκη.
Ο συγγραφέας είναι δάσκαλος, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.