Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

10 μήνες με αναστολή στον Νίκο Μουρτζιάπη για δυσφήμιση της Σοφίας Γιαννακά

Συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή επέβαλε πριν από λίγο το Αυτόφωρο Αγρινίου στον Νίκο Μουρτζιάπη για σχόλια που είχε αναρτήσει σε ιστολογία του και τα οποία αφορούσαν τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία Σοφία Γιαννακά.
Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε ποινή δυο μηνών φυλάκισης για εξύβριση και οχτώ για συκοφαντική δυσφήμηση στον Νίκο Μουρτζιάπη.
Ο καταδικασθείς θα ασκήσει έφεση τις επόμενες ημέρες.
Το βάρος της υπεράσπισης του Ν.Μ. «σήκωσε» εκ ολοκλήρου ο συνήγορος το, ενώ σε βάρος του πλην της κ. Γιαννακά κατέθεσαν δυο συνεργάτες της.
Να σημειώσουμε τέλος ότι η κ. Γιαννακά σε δηλώσεις της σήμερα στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για το θέμα μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Μετά το τελευταίο, το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν μπορούσα να το ανεχτώ πλέον. Δεν φανταζόμουν ότι θα έφτανα σε τέτοιο σημείο, να στραφώ εναντίον συναδέλφου, όσο και αν του λείπει η εμπειρία, όσο και αν δεν έχει σχέση με την τήρηση ενός κώδικα δεοντολογίας, όσο κι αν βγάζει μια εφημερίδα χωρίς άδεια. Πιστεύω, όμως, ότι δεν λειτουργούσε μόνος του και ότι οι τοπικοί "εκβιαστές" μεταφέρονται πλέον στα μπλογκ», αναφερόμενη στην επίμαχη ανάρτηση στο ιστολόγιο.