Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ιδρύεται 4ο τμήμα στην Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου

Άνοιξε σήμερα ο δρόμος για την λειτουργία 4ου τμήματος στην Πανεπιστημιακή σχολή του Αγρίνιου, ύστερα από την θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ανωτάτης Παιδείας στην πρόταση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ίδρυση τμήματος «Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων».
Η θετική γνωμοδότηση του ΣΑΠΕ έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές και ιδιαίτερα από το Μάριο Σαλμά που συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., στο ΣΑΠΕ.
Μάλιστα για το θέμα ο Μάριος Σαλμάς θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο.
«Επιτέλους, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια υλοποιείται η δέσμευση της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης δια στόματος των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας, για την ίδρυση του τετάρτου τμήματος Μarketing Αγροτικών Προϊόντων.
Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Πανεπιστημίου Αγρινίου.
Παραμένουμε σταθεροί στο πάγιο αίτημα του Δήμου Αγρινίου και των φορέων της πόλης για την ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Αγρινίου, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός της χώρας»
σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.
« Η πιο σημαντική μέρα είναι η σημερινή, για την ίδρυση ανεξάρτητου Πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία», δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Επίκουρος Καθηγητής Μάριος Σαλμάς, με την ευκαιρία της απόφασης του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Π.Ε.) για την ίδρυση του 4ου πανεπιστημιακού τμήματος στο Αγρίνιο, με αντικείμενο «Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων».
Ενώ κατά την αυριανή συνέντευξη τύπου ο Μάριος Σαλμάς αναμένεται να αναφερθεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο το 4ο τμήμα.