Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Μέσω ΕΣΠΑ η αυτονόμηση της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου

Το κρίσιμο θέμα των υποδομών στην Πανεπιστημιακή Σχολή του Αγρινίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες, ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννη Γεροθανάση.
Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε η Α΄ φάση του ρυμοτομικού σχεδίου της Πανεπιστημιούπολης, στην παραχωρηθείσα έκταση στο παλαιό αεροδρόμιο (178 στρέμματα), το οποίο έχει αναλάβει να εκπονήσει ο Δήμος Αγρινίου, και συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με το χωροταξικό σχέδιο, καθώς και οι δύο μελέτες για την κατασκευή των κτιρίων όπου θα στεγαστούν τα τρία τμήματα.
Επίσης, στη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα υποδομών που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του τέταρτου τμήματος, η ίδρυση του οποίου ανακοινώθηκε στο ΣΑΠΕ, και αποφασίστηκε, το συντομότερο δυνατό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, να προχωρήσει σε μίσθωση χώρου, όπου θα στεγαστεί το εν λόγω τμήμα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση έγινε στα πλαίσια της διαρκούς και εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αντικείμενό της ήταν οι υποδομές του Πανεπιστημίου Αγρινίου. Παρουσιάσαμε την Α΄ φάση του ρυμοτομικού σχεδίου, το οποίο έγινε από όλους αποδεκτό, και τώρα προχωράμε στην επόμενη φάση ώστε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη Σεπτεμβρίου με το ρυμοτομικό σχέδιο».
Ο κ. Μοσχολιός αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και την απόφαση του ΣΑΠΕ για την ίδρυση του τέταρτου τμήματος «Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων» τη χαρακτήρισε θετική, αρκεί να λειτουργήσει άμεσα, επισημαίνοντας όμως, ότι στρατηγικός στόχος είναι η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου, στο Αγρινίο.

Τέλος, ο κ. Μοσχολιός τόνισε ότι η χρηματοδότηση των υποδομών της Πανεπιστημιούπολης μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι μεγίστης σημασίας και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να συνταχθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ι. Γεροθανάσης, δήλωσε ευχαριστημένος από τη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα προχωρήσει άμεσα στη μίσθωση χώρων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τριών υπαρχόντων τμημάτων και του τετάρτου, ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την άμεση λειτουργία του τετάρτου τμήματος.
Επίσης, υπογράμμισε δύο σημαντικά στοιχεία που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ένταξη των υποδομών του Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ.

Το πρώτο έχει να κάνει με το Αναπτυξιακό – Ακαδημαϊκό πρόγραμμα που έχει ήδη καταθέσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Υπουργείο Παιδείας και το δεύτερο με το γεγονός ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει ήδη πιστοποιηθεί.