Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Με επιτυχία ξεκίνησε η ετήσια συνάντηση Νέων στον Άρδα


Τη δυναμικότερη έναρξη έκανε το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου η «14η Συνάντηση Νέων – Άρδας 2008», με τους Goin’Through and the Family, τον Ταραξία, τους ΝΕΒΜΑ, το Θηρίο και τον Κώστα LAVA Μολτσίδη, σε ένα χώρο 200 στρεμμάτων, στο βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας, δίπλα στον ποταμό Άρδα.
Παράλληλα στη σκηνή νησίδας εμφανίστηκαν οι Νόησις, οι Proffecional Sinnerz και οι S.M.A. Μια βραδιά γεμάτη μουσική αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα.
Ο αριθμός των επισκεπτών του Φεστιβάλ, την πρώτη μόλις μέρα του, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και όλοι απόλαυσαν μια βραδιά με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η θεατρική παράσταση «Μαρία η Πενταγιώτισσα» του Μπόστ, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας «Διόνυσος». Αμέσως μετά μικρά παιδία ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια δίνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλους.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι το φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στον Άρδα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το βόρειο Έβρο διότι κατακλύζεται από χιλιάδες επισκεπτών – νέοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία- που κυριολεκτικά «ζωντανεύουν» την περιοχή.
Μια περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας «φυλάνε Θερμοπύλες» με το «Αθηνοκεντρικό» κράτος πολλές φορές να τους λησμονά για διάφορα ζητήματα.
Πιο πρόσφατο η σιδηροδρομική σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη…
Παράλληλα λειτουργεί και ως συνδετήριος κρίκος για την σύσφιξη των σχέσεων της τοπικής κοινωνίας με τους χιλιάδες νέους που «υπηρετούν» τη θητεία τους, στις στρατιωτικές μονάδες της περιοχής.

Στην επάνω φωτό: Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βύσσας και της Οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ κα. Φανή Μπαχαρίδου, ο Υπερνομάρχης Έβρου – Ροδόπης κ. Γιώργος Μηνόπουλος , ο ζωγράφος κ. Δημήτρης Ναλμπάντης και στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου – Ροδόπης στο περίπτερo της στον χώρο του Φεστιβάλ.
Στην κάτω: Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το χώρο του Φεστιβάλ «Άρδας 2008» για να παρακολουθήσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες καταρρίπτοντας από την πρώτη μόλις μέρα κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας.