Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Όχι άλλη καθυστέρηση στην κατασκευή νέου κτηρίου της Παλαμαϊκής

Είναι γνωστό ότι το παλαιό κτίριο της «Παλαμαϊκής Σχολής» έχει κριθεί ακατάλληλο για την στέγαση των μαθητών του 1ου γυμνασίου Μεσολογγίου και από το τρέχον σχολικό έτος τα μαθήματα γίνονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες (ΤΟΛ) κάτω από αντίξοες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας , οι φορείς της εκπαίδευσης και άλλοι σύλλογοι σε κοινή σύσκεψη προ 2 ετών αποφάσισαν την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου και την ανέγερση νέου, που θα καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις, με χρήματα που ήδη υπάρχουν στον προϋπολογισμό της Νομαρχίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας επίσης ομόφωνα αποφάσισε την ανέγερση νέου διδακτηρίου, που αρχιτεκτονικά θα είναι παρόμοιο με το παλαιό κτήριο για να διατηρηθεί και η πολιτιστική και ιστορική του αξία.
Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι γίνονται κινήσεις (συλλογή υπογραφών) από πολίτες για την μη κατεδάφιση του παλαιού κτηρίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα και την μη ανέγερση νέου διδακτηρίου και επομένως την παραμονή των 300 μαθητών και των 40 εκπαιδευτικών στα ΤΟΛ κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εκπαίδευσης.
Επειδή για την ανέγερση του νέου κτηρίου έγιναν μαζικές κινητοποιήσεις από τους φορείς της πόλης ( τις οποίες προφανώς κάποιοι αγνοούν και δεν συμμετείχαν ) και ύστερα από 8 χρόνια φθάσαμε στο τέλος, δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αλλαγή των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί για τα θέμα της «Παλαμαϊκής Σχολής».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΞΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου Γ/ΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΜΠΑΤΑΡΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου Γ/ΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ