Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Με τον πρύτανη του Παν/μιου Ιωαννίνων ο Μάριος Σαλμάς

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Συμβουλίου της Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κ. Μάριος Σαλμάς, συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Ιωάννη Γεροθανάση, στην Αθήνα.
Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η από κοινού χάραξη στρατηγικής, ενόψει του επόμενου συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενταχθεί προς συζήτηση και να ψηφιστεί η ίδρυση α) του 4ου τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Αγρίνιο, με αντικείμενο «Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων», που θα ενταχθεί στη Σχολή Αγροτικής Οικονομίας, και β) του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Συμφώνησαν να υποστηρίξουν από κοινού την ίδρυση και των δύο τμημάτων, και ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό των αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για θέματα που αφορούν το ίδρυμα.
Επίσης, συμφώνησαν στη μεγάλη σημασία που θα έχει η ίδρυση του 4ου τμήματος στο Αγρίνιο στο μελλοντικό σχεδιασμό για ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου.
Ο κ. Σαλμάς, αφού παρέλαβε από τον πρύτανη το φάκελο που περιείχε αντίγραφο της προτάσεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ίδρυση του τμήματος Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, ευχαρίστησε τον κ. πρύτανη για τη συνέπειά του σε όσα είχαν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα και πολύ περισσότερο που ήρθε ειδικά στην Αθήνα για να παραδώσει διά χειρός την πρόταση στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, πράγμα και το οποίο έπραξε αμέσως μετά τη συνάντηση, προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες.