Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

"Μάγεψε" ο Γρηγόρης Βαλτινός στη Ναύπακτο





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στη Ναύπακτο το θεατρικό μουσικό αναλόγιο από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και τον διακεκριμένο Γρηγόρη Βαλτινό.
Στη σκηνή του κατάμεστου από κόσμο Πολυχώρο στην παραλία της Βαριάς ο Γρηγόρης Βαλτινός με την εκφραστική και ιδιαίτερη φωνητική του ερμηνεία συνοδεύτηκε από τον αισθαντικό ήχο των μαντολινάτων και των κιθάρων της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι τραγουδιστές Πασχάλης Τόνιος και Σοφία Αβραμίδου συνέπραξαν με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με κομμάτια των Μάνο Χατσιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοϊζου, Χρήστου Λεοντή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού, Νότη Μαυρουδή και Γιάννη Γλέζου. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε ο ''Ματωμένος Γάμος'' σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, με τους ηθοποιούς Γρηγόρη Βαλτινό και Ιωάννα Χιώτη όπου διάβασαν και τραγούδησαν μουσικά μέρη του έργου.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου κ. Νίκος Κούμπιος ως υπεύθυνος αυτής της ξεχωριστής διοργάνωσης.
Αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε ότι «Πέρυσι η Ναύπακτος πέτυχε την πολιτιστική ζεύξη με το Αντίρριο και φέτος επιχειρεί τη ζεύξη με την Πάτρα. Ζεύξεις για τις οποίες δεν θα μιλούσαμε εάν δεν υπήρχε η Ζεύξη Ρίου- Αντιρρίου και η εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α .Ε που αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που στηρίζει τις προσπάθειές μας σε κάθε είδους ανάπτυξη».
Ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης ανέφερε ότι «πρόκειται για μοναδική βραδιά πολιτισμού….η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία…» και ότι «οι προσπάθειες μας για τη στήριξη και αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, συνεχίζονται», ενώ ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας τόνισε ότι στόχος είναι «να πυκνώσουν οι συνεργασίες μεταξύ των δύο Δήμων».
Οι αισθαντικές μελωδίες με τον ήχο των Νυκτών Εγχόρδων και τις εκφραστικές ερμηνείες από τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Ιωάννα Χιώτη και τους Πασχάλη Τόνιο και Σοφία Αβραμίδου ήταν τα συστατικά μιας επιτυχημένης μουσικής βραδιάς που σε συνδυασμό με το υπέροχο φεγγάρι προκάλεσε συναισθήματα και συγκίνηση σε όσους παρακολούθησαν την ξεχωριστή αυτή βραδιά.