Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Με γρήγορους ρυθμούς οργανώνονται οι "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ" στην Αιτωλοακαρνανία

Eκδήλωση για την βιολογική γεωργοκτηνοτροφία και τον αγροτουρισμό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κονωπίνα Ξηρομέρου από τους "Οικολόγους - Πράσινους".

Εκεί παρουσία δεκάδων κατοίκων παρουσιάσθηκαν οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τις δυνατότητες αειφόρου πράσινης ανάπτυξης των ορεινών όγκων του νομού μας και συγκεκριμένα του Ξηρομέρου.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον σύνδεσμο στην περιοχή, Νίκο Ράππο ενώ ομιλητές στην εκδήλωση ήταν τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων:
Καίτη Μυλωνά για θέματα κτηνοτροφίας και αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απόστολος Τζογάνης για τις ντόπιες φυλές ζώων και τα βοσκοτόπια του Ξηρομέρου. Ρένα Βλαχοπούλου για την ευρωπαϊκή εμπειρία στην πράσινη οικονομική ανάπτυξη και Ιωάννα Ρούση για την επικαιρότητα των προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα και τις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν και καταγράφουν την εκλογική δύναμη των Οικολόγων Πράσινων στο 3,5 % επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεύμα αλλαγής που τα στελέχη του πράσινου κινήματος συναντούν καθημερινά παντού.
Μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών και το διάλογο που αναπτύχθηκε, τα μέλη και οι φίλοι των Οικολόγων Πράσινων στην Κονωπίνα παρακάθισαν σε γεύμα όπου προσφέρθηκαν βιολογικά προϊόντα του Ξηρομέρου.

"Το κλίμα αλλάζει. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζοντας τις νέες ανάγκες και ισορροπίες της κοινωνίας συνεχίζουν την συγκρότηση του πράσινου κινήματος σε όλη την Αιτωλοακαρνανία. Οι πολίτες του τόπου μας αυτό οργανώνονται και δημιουργούν πολιτικές κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων στις πόλεις και τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας" μας δήλωσαν στελέχη του κόμματος.