Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Καλοκαιρινά σπορ στη Δυτική Ελλάδα με τη στήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.






Επίκεντρο του καλοκαιρινού αθλητισμού σε πανελλαδικό επίπεδο, έγινε το Σαββατοκύριακο η Δυτική Ελλάδα, φιλοξενώντας το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κανόε – Καγιάκ Ήρεμων Νερών στο Μεσολόγγι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Junior στη Ναύπακτο.

Νεαροί αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνέρρευσαν στο Μεσολόγγι και στα ιδανικά ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας, που μετά και τη φετινή ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση, καθιερώνεται ως ο πλέον ενδεδειγμένος στίβος για το εντυπωσιακό αυτό άθλημα.

Τη διοργάνωση επωμίσθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου με επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη και από την περυσινή χρονιά, η οποία είχε αποτελέσει το ελπιδοφόρο ξεκίνημα ενός αθλητικού γεγονότος που γίνεται χρόνο με το χρόνο θεσμός.

Τόσο η διοργάνωση, όσο και η άνοδος στο βάθρο πολλών Μεσολογγιτών αθλητών, αντανακλούν στην ποιότητα της δουλειάς των στελεχών του Ν.Ο.Μ. που οδηγούν σε ασφαλείς δρόμους δημιουργικής απασχόλησης τη νεολαία της πόλης, μη παραμελώντας και την περιβαλλοντική συνιστώσα, όπως μαρτυρεί η δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της πλατφόρμας «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» για τη διάσωση των θαλάσσιων θηλαστικών Κορινθιακού και Πατραϊκού.

Ένταση και πάθος πλάι στη θάλασσα και κάτω από τον καυτό ήλιο, ο οποίος δεν κατέβαλε ούτε τους αθλητές, ούτε τους θεατές, χαρακτήρισε τους αγώνες beach volley που για δεύτερη φορά διοργανώθηκαν στην παραλία Ψανής της Ναυπάκτου, δίπλα ακριβώς στα τείχη του ιστορικού λιμανιού της πόλης.

Η πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη, έστειλε σε όλη την Ελλάδα εικόνες από την άρτια διοργάνωση που έφερε τη σφραγίδα του Δήμου της πόλης, γεμίζοντας τα πλάνα από σπορ, ιστορικά μνημεία, οργανωμένες καθαρές παραλίες και τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» που εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση.

Στον τελικό των κοριτσιών υπερίσχυσαν οι Καράβη - Πασαλή ενώ στον αντίστοιχο των αγοριών οι Κισκήρας – Κοτζαμπάσης.

Τα κοινά σημεία των δύο διοργανώσεων ήταν ότι λάμβαναν χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά, βασίστηκαν στο μεράκι των ανθρώπων των δύο πόλεων για να αποδείξουν ότι μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία γεγονότα εθνικής εμβέλειας, ενώ χορηγός τους φέτος όπως και πέρυσι ήταν η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.