Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Η "ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε." αντί να συμμορφωθεί με υποδείξεις για ασφαλή διακίνηση γάλακτος ΔΙΕΚΟΨΕ την συνεργασία της με παραγωγούς

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη το Δ.Σ. της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» προκειμένου να μην συμμορφωθεί με υποδείξεις της νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας για την ασφαλή διακίνηση του γάλακτος που προμηθεύεται από παραγωγούς της περιοχής Βάλτου.
Συγκεκριμένα η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» αντί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των υπηρεσιών αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία της με τους παραγωγούς!!!
Η ενέργεια αυτή της «ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε.» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου ο οποίος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.
Παράλληλα δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας αφού όπως προκύπτει η διακοπή της συνεργασίας με τους παραγωγούς δεν έγινε για ποιοτικούς ή οικονομικούς λόγους.
Επομένως θα πρέπει άμεσα οι υπηρεσίες του υπουργείου να προβούν σε εντατικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη εταιρεία τηρεί του κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων.

(Πατήστε εδώ για την επιστολή του κ. νομάρχη, το έγγραφο της διεύθυνσης Κτηνιατρικής για τα μέτρα που συνιστούσε να ληφθούν από τη ΔΩΔΩΝΗ και την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΩΔΩΝΗΣ με το οποίο ενημερώνει τους γαλακτοπαραγωγούς για τη διακοπή της συνεργασίας τους).