Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΕΣΗΕΠΗΝ: Αδικη και καταχρηστική η απόλυση του Μάκη Νοδάρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση από την εφημερίδα «Πρώτη» Ηλείας του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου και ζητά από την ιδιοκτησία της εφημερίδας την άμεση επαναπρόσληψη του και την αποκατάσταση της τάξης.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας για λόγους εντελώς άγνωστους στον συνάδελφο αποφάσισε την απόλυση του καταστρατηγώντας στοιχειώδεις αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ συμπαρίσταται στον συνάδελφο, αξιώνει την ανάκληση της απόλυσης και επαναλαμβάνει ότι κάθε κρούσμα παραβίασης θεμελιωδών προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθιστά υπόλογους έναντι των αρχών του κράτους τους παραβάτες.
Ο συνάδελφος Μάκης Νοδάρος, μαχητικός ρεπόρτερ και ασυμβίβαστος στην αποστολή του, έχει συνδέσει την δημοσιογραφική του διαδρομή με μεγάλες επιτυχίες, με γνώμονα πάντα την αποκάλυψη της αλήθειας, την ενημέρωση της κοινής γνώμης και τον έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας. Η δε συνεισφορά του στην ανύψωση της ειδησεογραφικής φυσιογνωμίας της εφημερίδας «Πρώτη» συναντά ως «ανταπόδοση» μια άδικη, εντελώς αναίτια και αιφνιδιαστική απόλυση.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, σε περίπτωση που η απόλυση δεν ανακληθεί, θα διεκδικήσει δικαστικά την επαναπρόσληψη του συναδέλφου και παράλληλα θα εξετάσει και άλλες μορφές αντίδρασης.