Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008» στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για την «Κυανή Κοινωνία»

Σε τελετή που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, απονεμήθηκαν τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008», παρουσία επισήμων καθώς και εκπροσώπων της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008 για το καλύτερο ετήσιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής πολιτικής απονεμήθηκε στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., για την πλατφόρμα διάσωσης θαλάσσιων θηλαστικών «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», την οποία (πλην της αναδόχου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου) συναπαρτίζουν οι ναυτικοί και ιστιοπλοϊκοί όμιλοι Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Πατρών και Ρίου, καθώς και το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ».

Εκ μέρους της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το βραβείο παρέλαβε ο Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής & Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Σταύρος Σταυρής, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Ασχοληθήκαμε επί επτά χρόνια με την κατασκευή της Γέφυρας, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε κατ’ ελάχιστον το θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον. Όταν το έργο ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε η λειτουργία του, ανακαλύψαμε ότι η Γέφυρα που κτίσθηκε με τα πιο ανθεκτικά υλικά, είχε συγχρόνως αποκτήσει και μια πολύ ευαίσθητη ψυχή απέναντι στη κοινωνία και το περιβάλλον. Κύριο μέλημά μας για την «Κυανή Κοινωνία» ήταν η συμμετοχή σε αυτήν της ίδιας της κοινωνίας, πράγμα που πετύχαμε με τη συμμετοχή των τεσσάρων ναυταθλητικών ομίλων και η συμβάδισή της με την επιστήμη και τον επιχειρηματικό κόσμο. Στον πρώτο χρόνο της πορείας της δίνει ήδη τα πλέον ελπιδοφόρα αποτελέσματα και μας δικαιώνει. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους ανθρώπους της θάλασσας, ιστιοπλόους και επιστήμονες, όσο και το προσωπικό των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. που στηρίζουν ψυχικά και πρακτικά αυτή την προσπάθεια που αποκτά σταδιακά εθνική εμβέλεια».

Πέραν του κ. Σταυρή, στην τελετή απονομής των βραβείων παρευρέθησαν ο Σύμβουλος Διοίκησης κ. Νίκος Χαρικιόπουλος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της εταιρείας κ. Γιάννης Φρέρης.